Lelystad, 10 februari 2011 – Na vorig jaar reeds geïnvesteerd te hebben in drie Océ CS665 Pro full-color printers, breidt Rotaform Document Services haar printcapaciteit in kleur nu opnieuw fors uit met twee Océ ColorStream 3500 hoogvolume full-color inkjetprinters.

Volgens Peter van de Pol, directeur Productie van Rotaform Document Services, is de ColorStream 3500 een logische volgende stap in het full-color investeringsprogramma van Rota¬form Document Services. “Deze aanschaf speelt in op de snel groeiende vraag van onze transactie- en direct-mailklanten naar variabele full-color in het algemeen en transpromo toepassingen in het bijzonder en stelt ons in staat om onze leidende positie in dit segment verder uit te bouwen.”

De Océ ColorStream 3500 full-color rotatieve digitale inkjetproductieprinter maakt gebruik van Océ DigiDot® drop-on-demand, piëzo-elektrische inkjettechnologie en inkten op waterbasis. De nominale snelheid bedraagt 1.010 full-color A4-pagina’s per minuut, ofwel zo’n 20 miljoen A4-pagina’s per maand. Er kan dubbelzijdig worden geprint op de volledige breedte van de rol (540 mm). Door gebruik van de innovatieve instant-print technologie is het systeem in staat direct te starten met printen zodra de papierrol in beweging komt, waardoor er dus geen papier verloren gaat bij stop/start situaties. Het is daarmee de ideale oplossing voor de vele uiteenlopende stromen transactie- en DM-documenten die Rotaform Document Services dagelijks voor haar klanten produceert.

“We zijn verheugd dat bij Rotaform Document Services binnenkort de eerste twee Océ ColorStream 3500 printers in gebruik worden genomen”, aldus Frank Huigen, Sales Director bij Océ Nederland. “De Nederlandse markt biedt veel innovatieve mogelijkheden voor het snel printen van variabele data in kleur. De Océ ColorStream 3500 is het meest moderne systeem in zijn klasse en heeft alles te bieden wat nodig is in de vorm van een schaalbare, krachtige, digitale printengine. Met een printsnelheid van 75 meter per minuut is de Océ ColorStream 3500 perfect voor Rotaform Document Services en haar klanten, mede doordat het systeem gemakkelijk kan worden aangepast aan veranderende eisen.”

Over Rotaform Document Services

Rotaform Document Services behoort tot de toonaangevende bedrijven in de Nederlandse informatie- en communicatie-industrie. Haar dienstverlening richt zich op organisaties die op grote schaal administra¬tieve en commerciële informatie uitwisselen met hun relaties. Zowel in digitale vorm als op papier. De missie van Rotaform Document Services is om klanten te helpen bij het substantieel verlagen van de kosten van hun documentenverkeer door middel van innovatieve dienstverlening. Meer informatie over Rotaform Document Services kunt u vinden op: www.rotaform.nl.

Over Océ

Océ is een van ’s werelds grootste leveranciers op het gebied van document management en printen voor professionals. Het brede aanbod van Océ omvat snelle digitale productieprinters en grootformaat printsystemen voor zowel technische documentatie als display graphics in kleur, naast kantoorsystemen voor printen en kopiëren. Bovendien is Océ een toonaangevende speler op het gebied van outsourcing van document management. Wereldwijd zijn veel van de Fortune 500-bedrijven en grootste commerciële drukkers klant van Océ. Het bedrijf werd opgericht in 1877. Het hoofdkantoor bevindt zich in Venlo, Nederland. Océ is actief in meer dan 90 landen en heeft wereldwijd zo’n 22.000 mensen in dienst. De totale omzet in 2009 bedroeg € 2,6 miljard. Océ is genoteerd aan Euronext in Amsterdam. Meer informatie over Océ kunt u vinden op www.oce.nl.

In 2010 sloot Océ zich aan bij de Canon groep met de hoofdvestiging in Tokio, Japan, waardoor ’s werelds grootste leverancier in de printsector ontstond. Canon ontwikkelt, produceert en verkoopt een groeiend aanbod aan kopieermachines, printers, camera’s, optische en andere producten die tegemoet komen aan de vele verschillende behoeften van de klant. Canon heeft wereldwijd circa 170.000 mensen in dienst. De totale omzet in 2009 bedroeg $35 miljard. Meer informatie kunt u vinden op www.canon.com.

Rate this post

Print Friendly