‘s-Hertogenbosch, 7 februari 2011 – Voor het zevende opeenvolgende jaar is Ricoh, leverancier van producten en diensten op het gebied van IT- en documentmanagement oplossingen, benoemd als een van de 100 meest duurzame bedrijven ter wereld. De top 100 van 2011 werd tijdens het jaarlijkse World Economic Forum in het Zwitserse Davos bekend gemaakt. De positie op deze lijst onderstreept niet alleen Ricoh’s toewijding voor duurzaam ondernemen, maar ook de focus op het enthousiasmeren van klanten om hetzelfde te doen. Door zowel medewerkers als partners bewust te maken van het belang van duurzaamheid, en door het bieden van duurzame innovaties die energie- en kostenbesparingen opleveren, hoort Ricoh bij de meest duurzame bedrijven ter wereld.

Martijn Wecke, Director of Human Resources & Business Excellence Ricoh Nederland: “We zijn erg enthousiast dat we wederom zijn erkend als een van de honderd meest duurzame bedrijven ter wereld. Duurzaamheid is het uitgangspunt bij alles wat Ricoh doet. Denk hierbij aan onderzoek en ontwikkeling van producten, levenscyclusbeheer van producten en logistiek, maar ook aan onze relaties met leveranciers en de manier waarop we onze complete bedrijfsprestaties meten.”

Ricoh streeft naar een economisch gezonde bedrijfsvoering in goede balans met ethische en sociale aspecten van haar beslissingen, de zorg voor het milieu én de belangen van toekomstige generaties. Wereldwijd is ieder Ricoh-kantoor in het bezit van de ISO14001-certificering voor het ontwerp en de invoering van een effectief milieubeheersysteem. Daarnaast hebben alle productielocaties een “geen afval naar de stortplaats”-beleid. Dat Ricoh een van de meest duurzame bedrijven ter wereld is, heeft Ricoh onder meer ook te danken aan haar stevige CO2-strategie. Ricoh heeft hierdoor sinds 2007 haar CO2-uitstoot met 45.000 ton verminderd.

De bedrijven die voor deze lijst werden geselecteerd, zijn gekozen uit ruim 3.500 bedrijven uit alle sectoren. Deze bedrijven zijn vervolgens tot in detail geanalyseerd en vergeleken met hun industriële gelijken. De lijst die hieruit tot stand is gekomen, toont internationale organisaties die het meest proactief zijn op het gebied van milieubeheer, sociale vraagstukken en beheersingsproblematiek. De lijst met de 100 meest internationale bedrijven ter wereld is in 2005 geïntroduceerd door Corporate Knights. Corporate Knights werkte in 2010 samen met drie strategische partners om de Corporate Knights 100 meest duurzame bedrijven ter wereld in kaart te brengen. Het team bestond onder andere uit Inflection Point Capital Management, een bedrijf dat gericht is op het evalueren en managen van duurzaam ondernemen.

Rate this post

Print Friendly