AMSTELVEEN, 7 februari 2011 – Canon en Océ schonken – samen met enkele uitgeverijen – op de Grafische Vakbeurs ruim 300 kinderboeken aan de VoorleesExpress. Een project waarbij kinderen met een taalachterstand wekelijks thuis worden voorgelezen door vrijwilligers. De twee bedrijven stonden van 1 tot en met 3 februari met een gezamenlijke stand op de Grafische Vakbeurs. Onder de noemer ‘Samen Sterker’ demonstreerden Canon en Océ de kracht van hun samenwerking. Onder andere door het ter plaatse produceren van kinderboeken. Door de kinderboeken te schenken aan de VoorleesExpress maakten Canon en Océ zich samen sterker voor het goede doel.

Op de gezamenlijke stand van Canon en Océ werden ter plaatse op de Océ VarioPrint 6320 Ultra leesboeken van onder andere Dik Trom geprint en verwerkt tot volledige eindproducten. De afwerking tot garenloos gebrocheerd boek werd verzorgd door Kentie, leverancier van high-end afwerkingapparatuur. “Bezoekers van onze stand konden aan de hand van deze printvoorbeelden direct zien wat de samenwerking van Canon en Océ voor hen kan betekenen. Maar daarnaast wilden wij ook graag iets voor anderen betekenen. Daarom hebben we ruim 300 kinderboeken geproduceerd voor de VoorleesExpress”, vertelt Jeroen Kruisweg, Channel Director Professional Print van Canon Nederland. “Canon en Océ zijn op deze manier niet alleen Samen Sterker, maar maken zich ook samen sterker voor het goede doel.”

“Door onze jarenlange ervaring op het gebied van productie oplossingen voor digitaal boekdrukken kunnen wij live op de Grafische Vakbeurs boeken produceren”, aldus Frank Huigen, Sales Director van Océ Nederland. “Dat wij deze kinderboeken hebben kunnen printen is dankzij de uitgeverijen Gottmer en Kluitman en Standaard Uitgeverij. Het is heel mooi dat deze kinderboeken nu een zinvolle bestemming krijgen bij de VoorleesExpress.”

De kinderboeken komen terecht bij de VoorleesExpress. Het project introduceert het voorleesritueel in taalarme gezinnen en bestaat dit jaar vijf jaar. “We kunnen ons geen beter verjaardagscadeau wensen”, zegt Karien van Buuren, Projectmedewerker bij Platform VoorleesExpress. “Dankzij dit initiatief van Canon en Océ kunnen we de taalontwikkeling van de kinderen extra stimuleren. Zo zijn de Dikkie Dik boekjes met duidelijke plaatjes en eenvoudige verhalen perfect om kinderen in de doelgroep van twee tot acht jaar plezier te brengen in het lezen. De Suske & Wiske en Dik Trom boekjes zijn heel geschikt voor de oudere kinderen die al wat verder gevorderd zijn.”

Rate this post

Print Friendly