Brakel/Schiphol-Rijk, 3 februari 2011 – IntraData BV, onderdeel van de Solipsis-groep en meer dan vijftien jaar gespecialiseerd in online digitale archiefoplossingen, heeft de Signing Service module van DigiNotar als standaard functionaliteit geïntegreerd in IntraOffice. Hierdoor is het mogelijk om documenten zoals facturen, polisdocumenten, loonstroken en contracten in digitale klantdossiers te voorzien van een rechtsgeldige elektronische handtekening. Bedrijven zien in het digitaal aanbieden van documenten nieuwe vormen van het genereren van toegevoegde waarde, zoals notificeren per sms, e-mail of melding via Social Media. Maar ook digitaal betalen, online bevestiging met digitale handtekening. Kortom: allerlei mogelijkheden die bij de papieren variant ondenkbaar zijn en tevens het imago van maatschappelijk- en duurzaam ondernemen onderschrijven.


Binnen de wereld van documentmanagement is in juni 2010 een belangrijke wet aangenomen, waardoor het nu is toegestaan om (wettelijke)documenten ook digitaal te mogen aanbieden aan eindklanten. Encryptie maakt de documenten authentiek zodat ze dezelfde juridische status hebben als de papieren tegenhanger.


De kracht van IntraData zit in het bieden van een bewezen SaaS totaaloplossing voor het genereren, verwerken en archiveren van documenten vanuit ruwe (AFP) spoolfiles en/of PDF-extracten. Deze grote hoeveelheden documenten worden vervolgens gearchiveerd en online beschikbaar gesteld aan eindklanten, maar ook direct aan servicedesks van bedrijven als instrument om gericht klanten te woord te kunnen staan. Tot slot faciliteert IntraData de gehele document afhandelingcycli, waaronder digitaal (wettelijk) tekenen, notificeren (per e-mail, SMS of Social Media) en het betalen van documenten.


“Voor uiteenlopende marktsegmenten biedt dit nieuwe kansen. Of het nu om de verzekerings-, energie-, telecom- of HR-branche gaat, maakt geen verschil”, aldus Simon Kornblum, Manager IntraData. “In ons geval, als ontwikkelaar en leverancier van een gespecialiseerde SaaS-archiefoplossing, leidt dit tot ongekende mogelijkheden, temeer omdat SaaS de zorg voor feitelijk beheer en hosting uit handen neemt. Gerenommeerde partijen, waaronder ons moederbedrijf Solipsis, bieden schaalbare cloud hosting oplossingen waarop applicatiebouwers als wij uitstekend onze online archiefoplossing kunnen aanbieden tegen zeer aantrekkelijke all-in exploitatietarieven. Menig CFO zal dit als muziek in de oren klinken; een volledig flexibel kostenmodel, zonder voorinvestering dat qua kosten één-op-één meebeweegt met de behoefte van het moment.”


IntraOffice is de volledige ‘white label’ EDM-oplossing van IntraData waarmee organisatiebreed het digitaal dossier binnen handbereik ligt. IntraOffice bestaat uit verschillende modules die naadloos integreerbaar zijn binnen complexe ICT-infrastructuren. Maandelijks verwerkt IntraData circa vijftig miljoen documenten in zeven Europese landen.


Over IntraData BV

IntraData BV is onderdeel van de Solipsis-groep en brengt sinds 1996 het documentmanagement systeem IntraOffice op de markt. Het is de eerste complete oplossing voor digitaal archiefbeheer met ondersteuning voor bulk computeroutput. IntraData, Comfort Class in Enterprise Document Management. IntraData is onderdeel van de Solipsis-groep, waartoe ook Solipsis en Holland House behoren. Voor meer informatie: zie www.intradata.nl, www.solipsis.nl en www.hollandhouse.com


Over Solipsis

Al sinds 1990 is Solipsis actief binnen de ICT met een uitgebreid pakket van diensten en producten. Solipsis is gespecialiseerd in het beheren van computers en netwerken, het ontwikkelen en onderhouden van software voor bedrijfs- en managementinformatiesystemen en in het ontwikkelen en onderhouden van oplossingen voor het digitaal beheren, distribueren, printen, presenteren en archiveren van documenten. De dienstverlening is ondergebracht in de vier businessunits Performance Management, Systeem en Netwerk Beheer, Systeem Ontwikkeling en Onderhoud en Enterprise Document Management. Solipsis werkt momenteel voor ongeveer 600 (inter)nationale opdrachtgevers. De stabiele positie van het bedrijf in de veranderlijke ICT-wereld onderstreept dat de mensen bij Solipsis weten waarover zij praten en doen wat zij beloven. Wensen worden vertaald in adequate oplossingen, waarbij kosten, baten en effectiviteit goed in het oog worden gehouden.

Rate this post

Print Friendly