Meerssen, 1 februari 2011 – Hekkelman Advocaten, onderdeel van Hekkelman Advocaten & Notarissen, een full service kantoor met diverse praktijkgebieden, heeft gekozen voor het documentmanagementsysteem iManage WorkSite van Autonomy. I.R.I.S., gespecialiseerd in Intelligente Documentherkenning (IDR), Enterprise Content Management (ECM) en complexe infrastructuur voor Informatie- en Communicatietechnologie (ICT), draagt zorg voor de implementatie van dat systeem. Bij Hekkelman Advocaten werken ruim 70 juristen verdeeld over twee vestigingen en daarmee is het één van de grotere kantoren in de regio Arnhem – Nijmegen.

Volgens directeur drs. M.J.L. (Maarten) van Zanen is na een korte maar intensieve selectie de keuze gevallen op WorkSite en I.R.I.S.: “Via het netwerk van collega-kantoordirecteuren en na het bezoeken van enkele seminars werd duidelijk dat WorkSite voor onze organisatie het beste systeem is. Wij willen de slag maken naar een volledig digitaal dossier en daarbij ook rekening houden met de wensen van derden, zoals bijvoorbeeld rechtbanken die stellen aan informatie-uitwisseling.”

Voor Hekkelman Advocaten was het belangrijk dat naast de invoering van het documentmanagementsysteem ook de andere toepassingen binnen de kantooromgeving, zoals Outlook, Word, Excel en het financiële pakket, binnen één omgeving te integreren waren.

“Voordeel is, dat we niet als eerste dit traject doorlopen,” stelt Van Zanen. “De combinatie WorkSite en I.R.I.S. heeft zich bij anderen al bewezen, waardoor de implementatie voor ons vanuit een ‘best practice’-traject snel kan worden gerealiseerd. Het primaire proces is op hoofdlijnen bij alle advocatenkantoren hetzelfde, de variabelen van WorkSite zijn bekend, dus we kunnen snel op basis van ervaringen van anderen en mede dankzij de door I.R.I.S. ontwikkelde tools en applicaties de implementatie realiseren.”

Volgens Dries Ausems, Business Development Manager bij I.R.I.S. Nederland, was duidelijk dat Hekkelman Advocaten weloverwogen een nieuwe weg in wilde slaan. “De dossiers waren al wel gedigitaliseerd en via de centrale server op te vragen, maar daarvoor was veel ingewikkeld zoekwerk nodig. Bovendien was van standaardisatie geen sprake. Hekkelman Advocaten heeft besloten dat het digitale dossier leidend moet worden en dat het geïntegreerd moet worden met de andere kantoorapplicaties. Wij zijn erg verheugd dat onze ervaring met WorkSite en de referenties van collega-kantoren de basis hebben gelegd voor de keuze voor I.R.I.S.”

Rate this post

Print Friendly