‘s-Hertogenbosch, 2 februari 2011 – Ricoh presenteert op de Hunkeler Innovation Days, die van 14 tot en met 17 februari plaatsvindt in Luzern, Zwitserland, haar nieuwste hardware- en software-innovaties om workflows, productiviteit en winstgevendheid te verbeteren.

Ricoh neemt samen met dochteronderneming InfoPrint Solutions deel aan de beurs. Bezoekers kunnen demonstraties bijwonen van Barr Enterprise Output Manager (EOM), het recentelijk door Ricoh gelanceerde veelomvattende softwarepakket voor outputbeheer. Barr EOM maakt deel uit van Ricoh’s TotalFlow-portfolio van oplossingen en services. Dit portfolio biedt drukkerijen eenvoudige toegang tot het geïntegreerde Ricoh-softwaregamma. Organisaties kunnen hiermee de kosten van documentprocessen managen en verlagen.

Ricoh pakt op de beurs ook uit met het full colour productiesysteem Ricoh Pro C901, die met 90 pagina’s per minuut de snelste in zijn klasse is. Het is de eerste keer dat Ricoh dit printsysteem presenteert aan het Zwitserse publiek. De nieuwe olievrije PxPTM-toner zorgt voor een grote nauwkeurigheid, flexibiliteit en betrouwbaarheid met een afdrukkwaliteit die vergelijkbaar is met offset. Het productiesysteem heeft bovendien een uitgebreide Media Library en een brede waaier aan door de operator vervangbare onderdelen (Operator Replaceable Units, ORU’s) voor maximale uptime. Bezoekers aan de Hunkeler Innovation Days kunnen live demonstraties van het Ricoh Pro C901 full colour productiesysteem bijwonen.

InfoPrint Solutions demonstreert haar pas uitgebreide gamma van InfoPrint 5000-inkjet continuous feed productiesystemen. Deze gehele lijn bezit als basis de schaalbare en zeer betrouwbare inkjet technologie, die precies en consistent levert wat de gebruiker vraagt. Het modulaire systeemontwerp, dat onlangs is uitgebreid met een derde basissysteem om zeer hoge volumes met een snelheid van 220 meter per minuut te behalen, biedt klanten flexibiliteit en de mogelijkheid tot upgraden. Hierdoor kan aan toekomstige behoeften worden voldaan.

Sander Sondaal, Country Coördinator Production Printing, Ricoh Nederland: “We hebben al veel enthousiaste reacties vanuit de markt ontvangen op onze Pro C901 Graphic Arts Edition en diverse bedrijven uit grafisch Nederland hebben al de keuze gemaakt voor een Pro C901. Men behaalt maximaal voordeel uit de onberispelijke kleuren die de nieuwe toner en fusertechnologie bieden. Deze troeven blijken even populair te zijn bij grafimediabedrijven als bij centrale reprografische afdelingen (CRD).”

Sondaal: “Ons brede portfolio van hardware, software en ondersteunende services op het gebied van production printing illustreert hoe Ricoh alles in het werk stelt om haar klanten te helpen hun bedrijf te laten groeien. Onze deelname aan de Hunkeler Innovation Days beklemtoont onze vastberadenheid om onze klanten vandaag en morgen ondersteuning van wereldklasse te bieden die toonaangevend is op de markt.”

Over Ricoh Nederland

Ricoh is leverancier van IT & documentoplossingen. Dankzij de sleutelrol die Ricoh heeft gespeeld bij de snelle ontwikkeling van de wereldwijde kantoorautomatisering, is het bedrijf in slechts twintig jaar uitgegroeid tot wereldwijd marktleider in duurzame documentoplossingen. Met 108.500 medewerkers en kantoren in meer dan 50 landen beschikt het Ricoh concern momenteel over één van de grootste verkoop- en servicenetwerken in de branche. Het hoofdkantoor van Ricoh Nederland is gevestigd in ‘s-Hertogenbosch.

Over InfoPrint Solutions

InfoPrint Solutions Company is een dochterbedrijf van Ricoh Company en een toonaangevend leverancier van digitale outputoplossingen. Het combineert IBM’s meer dan 50 jaar lange ervaring in de markt van production printing met de technologische innovatiekracht van Ricoh.

Rate this post

Print Friendly