‘s-Hertogenbosch, 27 januari 2011 – Ricoh, leverancier van producten en diensten op het gebied van IT- en documentmanagement oplossingen zal de komende drie jaar wereldwijd $300 miljoen investeren in Managed Document Services (MDS). De investering beoogt deze dienstverleningsstrategie sterk uit te gaan bouwen. Ricoh Nederland en de internationale Ricoh groep geven hiermee invulling aan de kansen die de markt voor deze services de komende jaren gaat bieden. De forse investering onderstreept de ambities die Ricoh heeft om de potentie van MDS volledig te benutten. De investering geeft aan dat Ricoh vastberaden werk maakt van de transitie naar een vooral op diensten gebaseerd business model.

Achtergrond

Internationaal onderzoek van bureau IDC * toont aan dat een bedrijf met een omzet van $250 miljoen jaarlijks ruim $6 miljoen kan besparen door het documentbeheer kritisch te bekijken. De besparing kan worden gerealiseerd door goed te kijken naar afdruk-gerelateerde kosten; maar ook verborgen kosten die vallen onder IT-ondersteuning, document- en rapportbeheer, naleving van milieueisen en wet- en regelgeving en de productiviteit van eindgebruikers, bevatten potentiële doelmatigheidswinsten. Daarnaast toont IDC-onderzoek aan dat veel kosten niet of nauwelijks zichtbaar zijn als gevolg van de gefragmenteerde verspreiding van deze kosten over verschillende afdelingen binnen organisaties.


Uit onderzoek blijkt ook dat veel managers zich nauwelijks bewust zijn van de kansen die een managed documentstrategie heeft, inclusief het besparingspotentieel. Het is essentieel dat informatie zowel in documenten als binnen processen een hogere status krijgt dan het nu vaak heeft; de manier waarop organisaties communiceren en zaken doen, verandert immers razendsnel. Ricoh wil hier op in spelen door fors te investeren in MDS en deze dienstverlening een spilpositie in haar beleid en portfolio te geven.


“Ricoh ziet dat door wereldwijde trends, nieuwe technologieën en de eisen die de economie stelt, de manier waarop klanten hun documentbeheer benaderen, moet veranderen. Het is nu topprioriteit van CIO’s om ervoor te zorgen dat hun organisatie klaar is om de nieuwe uitdagingen aan te gaan”, aldus Shiro Kondo, president en CEO, Ricoh Company Ltd. “Wij doen daarom extra investeringen om onze klanten te helpen bij het implementeren van veilige documentoplossingen. Zij worden daardoor alerter en kunnen sneller reageren en hun productiviteit verhogen. Met onze ondersteuning, zowel onsite als offsite, helpt Ricoh klanten zodat zij zich kunnen blijven concentreren op hun winstgevende activiteiten, terwijl Ricoh voor hen doet waar Ricoh goed in is: het optimaliseren van workflows.”


Over Ricoh Nederland

Ricoh is leverancier van IT & documentoplossingen. Dankzij de sleutelrol die Ricoh heeft gespeeld bij de snelle ontwikkeling van de wereldwijde kantoorautomatisering, is het bedrijf in slechts twintig jaar uitgegroeid tot wereldwijd marktleider in duurzame documentoplossingen. Met 108.500 medewerkers en kantoren in meer dan 50 landen beschikt het Ricoh concern momenteel over één van de grootste verkoop- en servicenetwerken in de branche. Het hoofdkantoor van Ricoh Nederland is gevestigd in ‘s-Hertogenbosch.

Rate this post

Print Friendly