’s-Hertogenbosch, 27 januari 2011 – Ricoh, leverancier van producten en diensten op het gebied van IT- en documentmanagement oplossingen, presenteert zich in Gorinchem niet alleen op de eigen stand 123. Samenwerking is immers de sleutel tot het beste resultaat. Printprofessionals kunnen op 1, 2 en 3 februari 2011 ook terecht bij verschillende gerenommeerde grafische beurspartners. Want ook Wifac, Agfa, Optimus en Neopost demonstreren de integratie met producten en diensten van Ricoh. Daarbij is een hoofdrol weggelegd voor de Nederlandse beurspremière van het full colour productiesysteem Ricoh Pro C901.

Digitale printsystemen bij Wifac (stand 112)

Wifac is partner van Ricoh en heeft de Ricoh Pro C901 ook in haar productportfolio. Op de beurs presenteert Wifac haar brede grafische kennis en toepassingen. Digitale printsystemen spelen daarin een belangrijke rol. Uiteraard mag de Ricoh Pro C901 op deze stand niet ontbreken. Wifac produceert tijdens de beurs – al dan niet gepersonaliseerde – producten om de specifieke mogelijkheden van de apparatuur te laten zien.

Agfa workflowintegratie (stand 136)

Agfa organiseert tijdens de vakbeurs dagelijks een aantal JDF Seminars in samenwerking met partners Compri (XGram), TNR (MultiPress) en CERM. Via de Apogee DigitalPrint Link worden opdrachten naar de Ricoh Pro C901 op de Agfa-stand gestuurd om daar te worden geproduceerd. Daarnaast toont Agfa ‘Synaps’, een synthetisch materiaal voor de grafische industrie. Het speciale materiaal is nu ook geschikt voor verwerking op printsystemen.

Workflowintegratie met Optimus (stand 129)

MIS-specialist Optimus laat in samenwerking met Scriptworx en E-sites een praktische oplossing zien voor een volledig geautomatiseerde web-to-print workflow dankzij de JDF gebaseerde uitwisseling van data. Ricoh sluit daar naadloos op aan: de ordergegevens uit het Management Informatie Systeem van Optimus worden direct op de Ricoh Pro C901 verwerkt en de opdracht wordt automatisch gedrukt.

Innovatieve postoplossingen met Neopost (stand 126)

Op de stand van beurspartner Neopost vormt de Ricoh Pro 1107, een zwart-wit productiesysteem, onderdeel van innovatieve postoplossingen. Documenten worden volledig automatisch gesorteerd en gecouverteerd nog voordat deze geproduceerd worden. Door het printen van optische tekens op de documenten is het sorteer- en couverteerproces ook mogelijk na productie op het printsysteem.

Rate this post

Print Friendly