Het Nederlandstalige project van OpenOffice.org heeft vandaag de vrijgave aangekondigd van OpenOffice.org 3.3, met onder andere verbeterde compatibiliteit met Microsoft Office.

De nieuwe versie van het open source productiviteitsprogramma, met meer dan 100 miljoen gebruikers, biedt extra mogelijkheden die beantwoorden aan de eisen van nu en in de toekomst, voor privé en zakelijk gebruik.

Voor gebruikers in het bedrijfsleven en in andere organisaties brengt OpenOffice.org veel uitbreidingen en verbeteringen in werkbladen en presentaties, en uitstekende mogelijkheden voor beveiliging en samenwerking.

Een volledige lijst van nieuwe functies is te vinden op:

http://nl.openoffice.org/nieuw-in-3.3.html

OpenOffice.org 3.3 is een mijlpaal in de volwassenheid van het programma. Tien jaar nadat het project is gestart, is het programma gegroeid van “het gratis alternatief” tot een standaard, en de bewuste keuze van de meer dan honderd miljoen gebruikers. Die waarderen het programma om de kwaliteit, betrouwbaarheid en uitbreidbaarheid, alsmede vanwege de flexibiliteit van het bestandsformaat, het OpenDocument Formaat (ODF), dé internationale standaard voor officebestanden.

Downloaden van OpenOffice.org kan van: http://download.openoffice.org/

Er is veel nieuw en verbeterd in OpenOffice.org 3.3. Maar het is ook simpelweg sneller, zowel bij het starten als tijdens het werken. Enkele van de nieuwe elementen zijn:

* insluiten van standaard PDF lettertypen

* nieuwe functies voor beveiliging en samenwerking

* één miljoen rijen in werkbladen

* nieuwe keuzen bij de import van csv-bestanden in Calc

* mogelijkheid om tekenobjecten te gebruiken in grafieken

* makkelijker werken met dia’s in Impress

* een gemeenschappelijke werkbalk Zoeken Tevens zijn potentiële veiligheidsproblemen gerepareerd; de details daarvan zijn te vinden in http://www.openoffice.org/security/bulletin.html.

OpenOffice.org wordt gesteund door een wereldwijde gemeenschap en door professionele bedrijven van groot tot klein. Oracle is er trotst op om het sponsorschap van het project voort te zetten en verwelkomt bijdragen van iedereen.

Rate this post

Print Friendly