Gent (België), 21 januari 2011 – EskoArtwork maakte vandaag bekend dat zijn aandeelhouder, de Deense investeringsgroep Axcel, een definitieve verkoopovereenkomst is aangegaan met het Amerikaanse industriële bedrijf Danaher (NYSE: DHR) voor de verwerving van 100% van de aandelen in EskoArtwork voor een aankoopprijs van € 350 miljoen.

De closing van de transactie is onderworpen aan de gebruikelijke toestemmingen. Verwacht wordt dat de verkoop zal worden afgerond in de eerste helft van 2011.

Danaher is een gediversifieerde technologieleider die innovatieve producten en diensten ontwikkelt, produceert en verkoopt die door professionele, medische, industriële en commerciële klanten worden gebruikt. Danaher’s portfolio van topmerken telt enkele van de meest bekende merken in elk van de markten waarin het bedrijf actief is. Met zijn Danaher Business System als hoeksteen en 47.000 medewerkers in meer dan 125 landen realiseerde Danaher in 2009 een omzet van $ 11,2 miljard. Meer informatie is beschikbaar op www.danaher.com.

Na de afronding van de verkoop zal EskoArtwork een onderdeel worden van Danaher’s Product Identification platform.

“We zijn zeer tevreden over onze investering in EskoArtwork”, zegt Sigurd Lilienfeldt, Partner bij Axcel en verantwoordelijk voor de investering in EskoArtwork. “EskoArtwork is onder Axcel uitgegroeid tot een speler die wereldwijd toonaangevend is in zijn vakgebied. Dat is niet alleen te danken aan de fusie met Artwork Systems maar ook aan aanzienlijke investeringen in R&D, die hebben geleid tot de ontwikkeling van een reeks nieuwe toonaangevende oplossingen. EskoArtwork heeft onder ons een indrukwekkende EBITDA-groei gerealiseerd. De innovatiekracht van EskoArtwork heeft hierbij een grote rol gespeeld. Dit maakt nu deze zeer succesvolle uitstap mogelijk voor Axcel”, besluit Sigurd Lilienfeldt.

“Esko combineert een marktleiderspositie met fantastische producten en een sterk team dat ons zal helpen om verdere groei te realiseren”, zegt Matt Trerotola, Vice President en Group Executive of Product Identification

Carsten Knudsen, CEO van EskoArtwork: “Dit is een belangrijke en zeer positieve stap voor de verdere ontwikkeling van het bedrijf. Het hele managementteam en ikzelf zijn zeer enthousiast over Danaher’s strategische interesse in een overname van EskoArtwork om het als autonoom bedrijf verder te laten groeien. We zien dit als een motie van vertrouwen in onze strategie en een krachtig signaal dat men verdere groeimogelijkheden ziet.”

Bank of America Merrill Lynch en Monard-D’Hulst traden op als adviseurs voor EskoArtwork bij deze transactie.

Over EskoArtwork (www.esko.com)

EskoArtwork is een wereldwijde leverancier van geïntegreerde oplossingen voor verpakkingsdrukwerk, sign- en displayafwerking, handelsdrukwerk en professionele uitgeverijen. De producten en diensten helpen klanten bij het verhogen van hun productiviteit en zorgen voor verkorte doorlooptijden en verlaagde kosten waardoor ze hun activiteiten kunnen uitbreiden.

Portfolio

EskoArtwork is de wereldwijde marktleider op het gebied van software voor artwork creatie, preproductie, automatisering, kwaliteitsgarantie en samenwerking specifiek ontworpen voor merkfabrikanten, retailers, ontwerpers en verpakkingsproducenten.

De CDI flexo computer-to-plate belichters en Kongsberg afwerkingsystemen voor kleine oplagen verpakkingen en signage completeren het leveringsprogramma voor de verpakkings-, etiketten-, sign- en displayindustrieën.

Het bedrijf biedt een reeks workflow-, automatiserings- en kwaliteitsgarantieoplossingen voor handelsdrukkerijen en uitgeverijen. En met zijn Enfocus familie van PDF-tools richt het bedrijf zich op grafische ontwerpers en drukkerijen.

Feiten en cijfers

EskoArtwork telt wereldwijd ongeveer 1050 medewerkers. De wereldwijde verkoop- en supportorganisatie omvat Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië/Pacific, en wordt aangevuld met een netwerk van distributiepartners in meer dan 45 landen.

EskoArtwork heeft zijn hoofdkantoor in Gent, België en beschikt daarnaast over R&D- en productievestigingen in vijf Europese landen, de Verenigde Staten, China en in India. Het geconsolideerde financiële resultaat van 2010 bedroeg een omzet van EUR 184,1 miljoen.

Rate this post

Print Friendly