Meerssen / Louvain-la-Neuve, 25 januari 2011 – De beursgenoteerde onderneming I.R.I.S., (EURONEXT Brussel: IRIS), gespecialiseerd in Intelligente Documentherkenning (IDR), Enterprise Content Management (ECM) en complexe infrastructuur voor Informatie- en Communicatietechnologie (ICT), maakt bekend dat het met het Belgische Ministerie van Justitie een contract heeft afgesloten voor de uitbreiding van zijn geïntegreerde oplossing voor digitalisering en beheer van gerechtelijke dossiers naar nog eens 22 gerechtelijke arrondissementen.

Na een openbare aanbesteding selecteerde het Ministerie van Justitie (de Federale Overheidsdienst Justitie) I.R.I.S. eind 2006 voor de eerste testfase van het project JustScan. Vanaf 2007 werden zo vijf proeflocaties (de gerechtelijke arrondissementen Antwerpen, Brugge, Brussel, Luik en Bergen) uitgerust met de oplossing van I.R.I.S. In 2010 leidde de tevredenheid van de gebruikers en besluitvormers uiteindelijk tot een nieuw contract: I.R.I.S. zal het project nu uitbreiden naar de 22 resterende gerechtelijke arrondissementen van het land.

De oplossing combineert technologieën van I.R.I.S. voor het scannen, herkennen, comprimeren en elektronisch beheren van documenten, om zo digitale gerechtelijke dossiers tot stand te brengen. De oplossing is gebaseerd op de software IRISPowerscan™, IRISPdf™ Server, iHQC™ en IRISNext™. Verwacht wordt dat met het systeem jaarlijks bijna 24.000 gerechtelijke dossiers zullen worden verwerkt. Ondertussen is de oplossing al gebruikt voor verscheidene grote rechtszaken, wat geïndexeerde, volledig doorzoekbare documenten opleverde in plaats van papieren kopieën van soms miljoenen pagina’s per proces.

Het Belgische Ministerie van Justitie kiest zo voor een oplossing die een volledig functioneel, gedeeltelijk gecentraliseerd systeem zal creëren voor elektronisch documentbeheer, gebaseerd op webtechnologieën die een gedecentraliseerde digitalisering van de documenten mogelijk maken. Met deze oplossing kan men documenten en afbeeldingen opslaan, opvragen en verwerken, met voldoende capaciteit voor de verwachte toename van de gerechtelijke dossiers qua aantal en volume. Hierbij is het de bedoeling om minder papier te gebruiken, alle documenten die nodig zijn voor de behandeling van toekomstige gerechtelijke dossiers elektronisch te beheren en alle eindgebruikers een webinterface aan te bieden.

Etienne Van de Kerckhove, CEO van de groep I.R.I.S.: “Wij zijn bijzonder verheugd over de positieve feedback na de eerste fase. Het toont aan hoe tevreden de gebruikers zijn over het nieuwe systeem, dat de kwaliteit van de gerechtelijke diensten drastisch verbetert en de kosten sterk verlaagt. Een van de grootste uitdagingen was het Ministerie van Justitie een volledig beveiligd systeem te leveren. Bij de ontwikkeling van de functieset, een andere grote uitdaging, hebben we rekening gehouden met de expertise van de gebruikers, zodat de tool geleidelijk aan kan worden ingevoerd en goed door de gebruikers zal worden aanvaard. We verwachten dan ook dat het gebruik van het JustScan-systeem de huidige manier van werken van de rechtbanken en de advocaten ingrijpend zal veranderen!”

Over I.R.I.S.

I.R.I.S. heeft als missie de productiviteit en knowhow van haar klanten te verhogen door hen te helpen hun documenten, gegevens en informatie beter te beheren.

I.R.I.S. Products & Technologies ontwikkelt technologieën en producten op het gebied van Intelligente Documentherkenning en commercialiseert haar productportefeuille op wereldwijde schaal aan de hand van krachtige partnerships.

I.R.I.S. Professional Solutions biedt ondernemingen en overheden de kans binnen één enkele onderneming innoverende knowhow en spitstechnologie te vinden voor een doeltreffend beheer van hun documenten, informatiestromen en informatica-infrastructuur.

Bij I.R.I.S. zijn meer dan 500 personen werkzaam, verdeeld over vestigingen in Louvain-la-Neuve, Vilvoorde en Brasschaat (België), Orly (Frankrijk), Windhof (Luxemburg), Amstelveen en Meerssen (Nederland), Aken (Duitsland), Delray Beach (Florida, Verenigde Staten), Hong Kong (China), Oslo (Noorwegen) en Kopenhagen (Denemarken).

Meer informatie op www.ecm.irislink.com en www.iriscorporate.com

Rate this post

Print Friendly