Documenten worden verplaatst via een touch-table screen net zoals papier op het bureau

Breukelen, 25 januari 2011 – Wetenschappers van Xerox Corporation (NYSE: XRX) hebben een prototype smart document review systeem ontwikkeld waarmee gebruikers op een groot touch-table screen documenten kunnen vinden, openen, sorteren, verplaatsen en bekijken door het bewegen van hun vingers over het scherm. De interface is net zo vertrouwd als het gebruik van een touchscreen van de iPhone of andere smartphone, maar meer dan 150 keer zo groot.

Het Xerox document review systeem is ontwikkeld door een team van onderzoekers van het Xerox Research Centre Europe en bouwt voort op de CategoriX. CategoriX is een geautomatiseerde tool voor documentindeling, ontworpen door wetenschappers in de taalkunde en statistieken. Deze technologie, in combinatie met het touch-table screen van PQ Labs, vormt de basis van dit intelligente document review prototype.

De document review technologie helpt gebruikers om gelijkwaardige documenten snel te groeperen. Documenten kunnen naast elkaar worden gelegd ter vergelijking, maar ook opgestapeld in een hoek van de tafel. Net als echte vellen papier op een bureau, maar dan met alle mogelijkheden van digitale documenten. Door simpelweg te klikken op de relevante documenten ‘leert’ het systeem welke informatie belangrijk is. Het systeem gebruikt vervolgens deze kennis om documenten automatisch te categoriseren en te sorteren in een fractie van de tijd die het kost om dit handmatig doen. Het kan hierbij gaan om miljoenen documenten.

In de praktijk

De zoektechnologie belooft een aanzienlijke verbetering van het review proces. En juist dit review proces is één van de grootste uitdagingen voor document-intensieve bedrijven binnen de verzekerings-, farmaceutische, medische, financiële en juridische markt. Met behulp van e-discovery bijvoorbeeld, hoeven advocaten niet alle documenten rondom een zaak te doorzoeken, omdat alleen relevante documenten worden getoond. Het slimme document review systeem scant het gehele archief en haalt automatisch de documenten op die moeten worden gelezen.

“Rapporten rondom geschillen, octrooionderzoek, veiligheids- en inlichtingendiensten en analistenrapporten kunnen uit miljoenen documenten bestaan”, aldus Caroline Privault, projectleider bij het Xerox Research Centre Europe. “Wij geloven dat een technologie als deze een grote invloed zal hebben op de kosten, de nauwkeurigheid en de snelheid van document review.”

Beschikbaarheid

Het prototype van het systeem wordt momenteel door een klant getest, waarna het product verder wordt ontwikkeld voor commercialisering. De beschikbaarheid op de markt zal op een later tijdstip bekend gemaakt worden. Bekijk hier de video van het document review systeem prototype

Rate this post

Print Friendly