Londen/Brussel/Meerssen, 21 januari 2011 – De beursgenoteerde onderneming I.R.I.S. (EURONEXT Brussel: IRIS), gespecialiseerd in Intelligente Documentherkenning (IDR), Enterprise Content Management (ECM) en complexe infrastructuur voor Informatie- en Communicatietechnologie (ICT) heeft in Mimecast, een Software as a Service (SaaS)-bedrijf gespecialiseerd in Unified Email Management (UEM), een nieuwe businesspartner gevonden. Dankzij deze samenwerking kan I.R.I.S. haar diensten uitbreiden met een e-mailmanagementoplossing in de cloud.


Mimecast biedt een cloud-based e-mailservice (anti-spam, anti-virus, datalekpreventie, e-mailarchivering, contentcontrole, eDiscovery en continuïteitsdiensten) voor alle gangbare emailsystemen, via Microsoft Outlook, BlackBerry en webbrowsers. Zo worden e-mailbeveiliging, -continuïteit en -archivering aangeboden op één enkel platform.


Deze dienst detecteert automatisch wanneer mailservers offline zijn en zorgt ervoor dat de email-gebruikers hun e-mails rechtstreeks via Mimecast verzenden en ontvangen. Dit proces vereist geen tussenkomst van de beheerder en is onzichtbaar voor de eindgebruiker. Daardoor zijn er geen Recovery Time Objectives (RTO) waaraan voldaan moet worden. Zodra de mailserver weer online is, brengt Mimecast automatisch een nieuwe verbinding tot stand en synchroniseert alle verzonden of ontvangen e-mails uit de periode van uitval. Deze service wordt ondersteund door een SLA met 100% beschikbaarheid.


Julian Martin, VP Business Development bij Mimecast:

“Voor Mimecast is I.R.I.S. een ideale partner: I.R.I.S. is onder meer een marktleider in documentbeheer en onze diensten sluiten naadloos op elkaar aan. Mimecast zorgt voor de archivering, beveiliging en continuïteit van e-mailverkeer, èn de gemoedsrust die de klanten al gewend zijn van I.R.I.S. “


Etienne Van de Kerckhove, CEO van de I.R.I.S. Group:

“Beschikbaarheid en beveiliging van de informatie voor businessprocessen zijn volledig in de strategie van I.R.I.S. Niet alleen met betrekking tot ingescande documenten of elektronische facturen, maar ook tot alle elektronische documenten waaronder e-mail. Hiervoor biedt I.R.I.S. een reeks oplossingen aan, die in projectmode bij de klanten worden geïnstalleerd. Wij vonden het zeker nuttig dat onze klanten ook kunnen opteren voor een alternatief in Software as a Service; en daarvoor is Mimecast zeker de geschikte partner.”

Rate this post

Print Friendly