‘s-Hertogenbosch, januari 2011 – Opnieuw bewijst de Océ ColorWave 600 de groenste grootformaat printer in de markt te zijn. Onlangs heeft deze printer het ‘deinkability certificaat’ ontvangen waaruit blijkt dat prints van de ColorWave 600 zeer goed te recyclen zijn. De Océ CrystalPoint technologie – waarmee de ColorWave 600 is uitgerust – geeft daarmee een positieve bijdrage aan het recyclingproces en het reduceren van CO2-uitstoot.

In Nederland wordt per jaar meer dan 3,5 miljard kilo papier en karton gebruikt. Dat is ruim 200 kilo per persoon. Oud papier is al jaren de belangrijkste grondstof voor de productie van nieuw papier. Door hergebruik van papier wordt een flinke hoeveelheid afval voorkomen en de CO2-uitstoot aanzienlijk gereduceerd.

Ontinkten

Om geprint papier goed te kunnen recyclen, dient het papier eerst ontinkt te worden. Het wordt daarna vermengd met water en verwerkt tot pulp: de grondstof voor nieuw papier en karton. Echter, niet alle printtechnologieën maken een goede ontinkting van het papier mogelijk. De Océ ColorWave 600 wel en daarom heeft deze onlangs een certificaat van INGEDE (International Association of the Deinking Industry) ontvangen waarin is vermeld dat de afdrukken geproduceerd met de ColorWave 600 goed te ontinkten zijn. De ColorWave 600 krijgt in de test een score van 98 van de 100 te behalen punten. Inkjet printers slagen vaak niet voor deze test, omdat de inkt zich met kleine kleurdeeltjes zo sterk hecht aan de papiervezel dat ze zich niet laten verwijderen bij het recyclingproces.

Knikkerprinter

De Océ ColorWave 600 is een grootformaat kleurenprinter die de goede eigenschappen van toner met de voordelen van inkjet combineert. Dit breedformaatkleurensysteem – door de tonerballetjes die erin zitten ook wel ‘knikkerprinter’ genoemd – bedient niet alleen het traditionele segment voor technische documentatie, maar ontsluit ook nieuwe, meer grafische domeinen, waaronder die voor reclameposters in winkels. Meer informatie op www.oce.nl.


Rate this post

Print Friendly