Eerder deze week kondigde Deutsche Post DHL de voorgenomen verkoop van de geadresseerde post, Selekt Mail, aan Sandd. Vandaag kondigt ze aan dat ze ook de markt voor ongeadreseerde post, via Interlanden, zal verlaten. Deze week kondigde ook TNT Post zicht voor ongeadresseerde post terug te trekken uit België en Italië. DHL blijft aktief in de internationale, express en pakketpost.

Persbericht:

DEN HAAG – Deutsche Post DHL stopt per 30 april met zijn Nederlandse prijsvechter Interlanden. De dochteronderneming verspreidt ongeadresseerd reclamedrukwerk vanuit locaties in Apeldoorn, Eindhoven en Zoetermeer.  Het personeel van Interlanden is dinsdag op de hoogte gebracht. Voor het personeel is er een sociaal plan, dat zich ook richt op de begeleiding naar ander werk.

De sluiting heeft geen enkel gevolg voor andere onderdelen van DHL in Nederland, aldus Deutsche Post DHL. Met in totaal meer dan zevenduizend medewerkers blijven DHL Express, DHL Freight, DHL Global Forwarding en DHL Supply Chain actief op de Nederlandse markt.

Deutsche Post kocht Interlanden in 2004 van uitgeverij Wegener. Het bezorgbedrijf bestond al sinds 1969.

Lees verder op NU.NL: Reclamebezorger Interlanden opgedoekt


Rate this post

Print Friendly