Schiphol-Rijk: 17 januari 2011: KYOCERA MITA Nederland B.V. kondigt twee A4 ECOSYS kleurenprinters aan die minder belastend zijn voor het milieu. Daarnaast hebben de FS-C5150DN en de FS-C5250DN een ergonomisch design en zijn ze bescheiden qua afmeting, wat ze geschikt maakt voor drukke kantooromgevingen met beperkte ruimte.

Beide machines bevatten KYOCERA MITA’s ECOSYS technologie, dat kostenvoordelen en minder afval garandeert. Bij het ontwerp van de nieuwe printers is in het bijzonder gelet op de milieubelasting. Het stroomverbruik is aanzienlijk gereduceerd in vergelijking tot voorgaande modellen. Daarnaast gebruiken beide machines positief geladen rollers, waardoor er geen ozon vrijkomt tijdens het afdrukken.

Het geluidsniveau tijdens afdrukken is teruggebracht dankzij verbeteringen aan de drum en de papierdoorvoer. De printers kunnen nu gemakkelijk dichtbij een werkplek staan zonder dat werknemers last zullen hebben van teveel geluid of uitstoot.

Kostenbesparingen

De KX printer drivers van de FS-C5150DN en de FS-C5250DN maken application based profiling mogelijk. De machines kunnen zo geconfigureerd worden dat opdrachten van een applicatie, zoals e-mail, altijd afgedrukt worden op een van tevoren vastgelegde manier, bijvoorbeeld dubbelzijdig en alleen zwart-wit. Dit bespaart toner en papier.

De printers zijn tevens in het bezit van geïntegreerde functionaliteit voor het doorberekenen van kosten aan individuele gebruikers. De machines bezitten hiervoor 100 afdelingscodes. Ook dit kan bijdragen aan kostenbesparingen.

Snel en gemakkelijk

De FS-C5150DN en de FS-C5250DN drukken respectievelijk 21 en 26 ppm af bij een resolutie van 600dpi. De opwaartijd is slechts 29 tot 32 seconden en de eerste pagina verschijnt al na 9 tot 12 seconden. De toner van beide printers ten slotte is gemakkelijk te vervangen via de klep aan de bovenkant.

De FS-C5150DN en de FS-C5250DN zijn verkrijgbaar via KYOCERA MITA business partners in heel Nederland vanaf 17 januari 2011.

Rate this post

Print Friendly