TNT Post heeft aangekondigd in België en Italië bedrijfsonderdelen af te stoten.  Het gaat om de Belgische Distributiedienst en RSM Italia.

TNT wil zich concentreren op geadresseerde post in landen waar het een sterke marktpositie al heeft: Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Italië. In andere landen ligt de focus op het aangaan van partnerschappen of de verkoop van onderdelen.

De Belgische Distributiedienst is marktleider in huis-aan-huisverspreiding van circa 100 miljoen folders, kranten en catalogi. De pakketdiensten van TNT in België vallen niet onder deze transactie.

RSM Italia distribueert meer dan 1 miljard folders, catalogi en productstalen. TNT blijft actief in het Zuid-Europese land met geadresseerde post.

In het bericht worden geen mededelingen gedaan over andere activiteiten op het gebied van ongeadresseerde post. In Nederland in Netwerk VSP een grote speler en onderdeel van TNT Post. Netwerk VSp ik ook de vierde dienstverlener op het gebied geadresseerde post. Met de aangekondigde overnamevan SelektMail door Sandd  is de consolidatie van 4 naar 2 postbedrijven een feit.

Lees het gehele bericht op NU.NL

Rate this post

Print Friendly