Vandaag maakt het Nederlandse Sandd bekend dat het bedrijf het voornemen heeft om de activiteiten van SelektMail Nederland over te nemen voor een niet openbaar gemaakt bedrag. Sandd is sinds 2001 actief op de Nederlandse postmarkt. Het bedrijf is van plan de twee bezorgnetwerken van Sandd en SelektMail voorlopig aan te houden en ze geleidelijk te integreren.

De CEO van Sandd, Gert-Jan Morsink zei: “Dit is een goede dag voor Sandd, en een goede dag voor de Nederlandse postmarkt. Al tien jaar lang zijn wij een stabiele en betrouwbare partner voor onze klanten, en deze stap stelt ons in staat om daar weer verder aan te bouwen. Wij zien vandaag een ambitie verwezenlijkt worden.”

Deze overname is nog onder voorbehoud van de gebruikelijke goedkeuringen, waaronder die van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA). Sandd verwerkt jaarlijks 450 miljoen poststukken. Het bedrijf ontstond nadat de Nederlandse regering besloot dat er meer ruimte moest komen op de Nederlandse postmarkt. Bij Sandd werken 14.000 mensen. Het hoofdkantoor staat in Apeldoorn en daarnaast zijn er nog 70 vestigingen verspreid over Nederland met een 100% landelijke dekking.

De aankondiging komt één dag na bekendmaking van het adviesrapport Vreeman. Dit rapport is op de Docufacts LinkedIn Groep te downloaden.

Rate this post

Print Friendly