Ontmoet Xeikon en basysPrint in Gorinchem


Oog in oog met Xeikon 8000 en basysPrint 851 UV-Setter tijdens Grafische Vakbeurs


Lier, België, januari 2011 – Xeikon en basysPrint, beiden divisies van Punch Graphix, zijn van 1 tot en met 3 februari weer present tijdens de Grafische Vakbeurs in Gorinchem. Beursbezoekers kunnen op de gezamenlijke stand in hal 4 van dichtbij kennis maken met de Xeikon 8000 digitale pers en met de basysPrint UV-Setter 851 plaatbelichter voor conventionele UV platen.


“Gorinchem vormt een belangrijke ontmoetingsplek voor de grafische branche’, zegt Michel Peeters, Marketing Communications Manager bij Punch Graphix. ‘Juist dit Benelux platform stelt grafische ondernemers in staat om zich, dicht bij huis en in een ontspannen sfeer, persoonlijk te laten informeren over onze producten, de technologische ontwikkelingen en de belangrijkste trends.”


Topkwaliteit in digitaal drukken

Met de Xeikon 8000 staat de beursbezoeker oog in oog met de top in digitaal drukken. De pers, waarvan de vorig jaar tijdens Ipex geïntroduceerde versie een topsnelheid van 260 A4 full colour pagina’s per minuut (19 meter per minuut) bereikt, staat in Gorinchem opgesteld in een configuratie met een Unwinder, een Web Finishing Module (WFM) en een stacker. Zo kunnen de productiviteit, de kwaliteit, de flexibiliteit en de toepassing van variabele data optimaal worden gedemonstreerd.


UV computer-to-plate

De basysPrint 851 UV-Setter maakt in Gorinchem de pluspunten zichtbaar van het computer-to-plate belichten van conventionele platen. Het uiterst flexibele systeem, voorzien van de modernste belichtingstechnologie, mag zich op veel belangstelling verheugen: vorige jaar werden al meer dan 200 systemen verkocht. Die populariteit laat zich goed verklaren, want het hoogkwalitatief belichten van conventionele platen biedt veel voordelen. De basysPrint UV-Setters garanderen stabiliteit in zowel het proces als de kwaliteit, tegen een zeer laag chemieverbruik en een uiterst laag energieverbruik in vergelijking met thermische platen. Bovendien verwerkt de basysPrint 851 UV-Setter platen van elk merk en iedere producent, zodat de gebruiker volledig vrij kan kiezen en optimaal kan profiteren van het nog altijd aanzienlijke prijsvoordeel van conventionele platen in vergelijking met andere CTP-platen.


Over basysPrint

basysPrint, een divisie van Punch Graphix, is de uitvinder van UV-CtP en biedt al meer dan 10 jaar wereldwijd beproefde systemen aan voor de digitale belichting van conventionele UV-platen. De systemen onderscheiden zich door een hoge rendabiliteit in drukkerijen van elke grootte. Dankzij het gebruik van UV-platen profiteren de gebruikers van een stabiele en milieuvriendelijke productie en een optimale afbeeldingskwaliteit. Uitvoerige informatie vindt u onder: www.basysprint.com


Over Xeikon

Als pionier op het gebied van digitaal drukken ontwerpt, ontwikkelt en levert Xeikon wereldwijd hoogwaardige digitale kleurendruksystemen voor de industriële, document en commerciële markten. Deze systemen bestaan uit geavanceerde rotatiepersen op basis van elektrofotografie met LED-arrays en droge toner, aangevuld met open workflowsoftware plus toners en andere verbruiksartikelen van exclusieve kwaliteit. De productie- en researchfaciliteiten van Xeikon bevinden zich in België. De oplossingen worden gedistribueerd en ondersteund via een wereldwijd verkoop- en servicenetwerk. Xeikon is een divisie van Punch Graphix. Bezoek www.xeikon.com voor meer informatie.


Over Punch Graphix

Punch Graphix levert innovatieve, concurrerende en milieuvriendelijke imaging- en printing-oplossingen voor de mondiale grafische industrie. Onder de merknaam Xeikon ontwerpt, ontwikkelt en levert Punch Graphix hoogwaardige digitale kleurendruksystemen, software en verbruiksartikelen voor de industriële, document en commerciële markten. Onder de merknaam basysPrint ontwerpt, ontwikkelt en levert Punch Graphix UV-CTP imaging-systemen in het midden- en topsegment voor offset-prepress op de commerciële markt. Met doelbewuste aandacht voor O&O streeft Punch Graphix naar maximale klanttevredenheid door het leveren van superieure en toch kosteneffectieve grafische systemen die elke verwachting te boven gaan. Bezoek www.punchgraphix.com voor meer informatie.

Rate this post

Print Friendly