Amsterdam, 11 januari 2011 — Adobe Systems Incorporated (Nasdaq:ADBE) heeft Technical Communication Suite 3 gepresenteerd. Dit is de nieuwste versie van de complete single-source contentcreatie- en multi-device publishing toolkit voor het creëren en publiceren van trainingsmaterialen en rijke, technische documentatie die voldoet aan alle standaarden. De nieuwe, geoptimaliseerde versie van Adobe’s suite biedt technische schrijvers, contentontwikkelaars en ontwikkelaars van opleidingsmateriaal de mogelijkheid om efficiënt content te maken, te verrijken, te beheren en te publiceren voor meerdere kanalen en apparaten.

Adobe heeft ook nieuwe versies aangekondigd van de belangrijkste producten uit de suite: Adobe FrameMaker® 10, een krachtige, op templates gebaseerde creatie- en publicatie-oplossing voor technische content; Adobe RoboHelp® 9, een oplossing voor het ontwerpen van HTML- en XML-helpsystemen, beleidsregels en kennisdatabanken. Adobe Photoshop® CS5, Adobe Captivate® 5 en Adobe Acrobat® X Pro maken ook onderdeel uit van de suite en verrijken de suite onder meer met krachtige beeldbewerking, creatie van eLearning-materiaal en demo’s en dynamische PDF-functionaliteit.

“De moderne eindgebruiker verwacht een heldere, bondige en aantrekkelijke ervaring als hij of zij in aanraking komt met technische content, of het nu gaat om de gemiddelde consument of een engineer”, zegt Naresh Gupta, senior vice president, Print and Publishing bij Adobe. “Gebruikers van Technical Communication Suite 3 kunnen aan deze verwachtingen voldoen door documenten te creëren die interactiever, rijker en socialer zijn. Dit met inzet van één bundel met tools binnen één gebruikersinterface.”

Een aantal nieuwe features in Technical Communication Suite 3

Geoptimaliseerde single-sourcing: Importeren van FrameMaker-content in RoboHelp met ondersteuning voor FrameMaker-boeken. Direct linken van DITA (Darwin Information Typing Architecture)-kaarten, automatisch converteren van tabel- en lijststijlen en het publiceren van meerdere RoboHelp-outputs vanuit de originele schrijfomgeving.

Dynamisch ‘single-click’ publiceren: Creëren van gestandaardiseerde XML- en DITA- (1.2) content en output naar meerdere formaten, inclusief print, PDF, Adobe AIR™, WebHelp, EPUB, XML en HTML. Deze content kan bekeken worden op een breed scala aan mobiele apparaten zoals eReaders, smartphones en tablets. Content kan tevens ingezet worden voor search engine optimization door geavanceerde metadata tagging van gepubliceerde content.

Uitgebreide multimedia-mogelijkheden: Gebruik maken van meer dan 45 video- en audio-formaten en de gebruikerservaring optimaliseren door toevoeging van 3D-modellen, trainingdemo’s en simulaties.

Een aantal nieuwe features in FrameMaker 10

Ondersteuning voor standaarden: Gebruik maken van geoptimaliseerde XML/DITA authoring-mogelijkheden van FrameMaker 10; een early adopter van industriestandaarden inclusief DITA 1.2.

Gebruiksoptimalisatie: Efficiënter werken met vooraf gebouwde tools en templates. Hierbij kan gebruik worden gemaakt van nuttige tools zoals Auto Spell Check, Highlight Support, scrollen bij lange teksten en verbeterde zoek- en vervang-opties om sneller te kunnen werken.

Content Management System (CMS)-connector: Naadloze integratie met de belangrijkste content management systemen, inclusief Documentum en MS SharePoint. Terwijl andere partijen deze connectors vaak aanbieden voor duizenden euro’s, maken ze zonder extra kosten onderdeel uit van FrameMaker 10. Single-source, review, beheer en publiceer content automatisch, sneller en intelligenter.

Een aantal nieuwe features in RoboHelp 9

Gepersonaliseerde eindgebruikerservaringen:

Zorgt ervoor dat gebruikers ondersteuningssystemen kunnen filteren op basis van hun functie, afdeling, locatie, producten, besturingssysteem of andere criteria. Hierdoor is de meest relevante informatie direct beschikbaar.

Verrijkt de kwaliteit van documentatie doordat gebruikers commentaar, een waardering of zelf relevante content kunnen toevoegen.

Voorziet in toegang tot webcontent zoals Google search, blogs, wiki’s en fora waardoor rijk, interactief materiaal gecreëerd kan worden.

Efficiënte workflows: Samenwerken met auteurs door het gebruik van geavanceerde, via PDF gedeelde reviews, direct linken van gedeelde bronnen, beheerder-gestuurde workflows via Adobe AIR Help, topic-rating en andere mogelijkheden voor gedeelde gebruikersomgevingen.

Adobe FrameMaker Server 10 en Adobe RoboHelp Server 9 zijn de server-versies van de FrameMaker- en RoboHelp-producten. De server-versies vormen twee aparte releases die de nieuwe suite aanvullen en helpen om zakelijke workflows te stroomlijnen. Tegelijkertijd worden lokaliseringskosten verlaagd door het inzettten van de verbeterde SDL Author Assistant in FrameMaker 10. Gebruikers kunnen content automatisch inplannen en publiceren voor meerdere kanalen en schermen. Daarnaast kunnen zij analytisch inzicht verkrijgen in het gebruik van content zodat zij content effectief kunnen optimaliseren.

Rate this post

Print Friendly