s-Hertogenbosch, 23 december 2010 – Ricoh, leverancier van producten en diensten op het gebied van IT- en documentmanagement oplossingen, presenteert in Gorinchem een compleet programma voor de printprofessional. Op 1, 2 en 3 februari 2011 biedt standnummer 123 een overzicht van alle producten en diensten waarmee Ricoh het volledig grafische productieproces beheerst: van het aanleveren van de digitale bestanden tot en met het afleveren van kwaliteitsdrukwerk. Een hoofdrol is weggelegd voor de primeur van de nieuwe Ricoh Pro C901, maar naast techniek is er ook volop aandacht voor de praktijk in het Ricoh Business Driver Theater. 

Ricoh brengt het motto ‘Act Like a Pro’ direct in de praktijk met de presentatie van de nieuwe Ricoh Pro C901. Dit professionele full colour productiesysteem, met een snelheid van 90 A4-pagina’s per minuut op media tot liefst 300 g/m2, maakt in Gorinchem zijn debuut op de Nederlandse beursvloer. De olievrije PxP-toner zorgt voor een groter kleurbereik en een betrouwbare afdrukkwaliteit die zich prima met offset laat vergelijken. Het printproductiesysteem, toch al de snelste in zijn klasse, maakt gebruik van ‘Operator Replaceable Units’ (ORU’s). De operator kan deze noodzakelijke onderdelen eenvoudig zelf vervangen en de maximale productiviteit dus volledig benutten. Tijdens de productie automatiseert de uitgebreide Media Library de optimale instellingen voor verschillende papiersoorten. Voor de naadloze integratie met bestaande prepress workflows zoals Prinergy vertrouwt de Ricoh Pro C901 tijdens de Vakbeurs onder andere op de nieuwe Creo C-81 printserver: een wereldprimeur in Gorinchem. De belangstelling voor de Ricoh Pro C901 blijkt al erg groot: binnen een maand na de officiële productintroductie werden al 13 orders geplaatst door grafisch Nederland.

Voor de grafische professionals ontwikkelde Ricoh het Business Driver Programma: een exclusieve bron van kennis, informatie en dienstverlening, in de eigen taal en toegesneden op specifieke markten, vragen, wensen en eisen. Tijdens Gorinchem biedt Ricoh geïnteresseerde beursbezoekers een voorproefje van deze vakkennis in het speciale Business Driver Theater. In het theater zijn korte, inspirerende presentaties en praktische voorbeelden van vernieuwende toepassingen voor de grafische markt te zien.

Kunstenaar Peko is elke dag in Gorinchem op stand 123 te bewonderen terwijl hij ‘live’ drie exclusieve schilderijen vervaardigt. Dat doet hij in een uiterst kleurrijke stijl waarbij zijn kenmerkende materiaalgebruik zorgt voor nog een derde dimensie op het doek. Beursbezoekers maken dagelijks kans zo’n prachtig schilderij te winnen. En voor liefhebbers – die naast deze hoofdprijs grijpen – produceert Ricoh ter plekke en in beperkte oplage hoogwaardige reproducties van originele Peko kunstwerken op de NexPress digitale kleurenpers met speciale dimensional printing techniek.

Rate this post

Print Friendly