Hoofddorp – 22 december 2010 – OpenText Corporation (NASDAQ: OTEX, TSC: OTC) is een Global Agreement aangegaan met SABIC, een van de zes grootste petrochemische bedrijven ter wereld. Deze overeenkomst houdt in dat SABIC bij hun 37.000 gebruikers OpenText Enterprise Content Management (ECM) oplossing gaat inzetten. Onder OpenText ECM Suite valt onder andere Document Management, Records Management en integratie met SAP en Microsoft SharePoint. De gedachte achter dit agreement is dat gebruikers wereldwijd beschikken over één geïntegreerde omgeving waarin zij documenten op efficiënte en transparante wijze kunnen beheren.

Saudi Basic Industries Corporation (SABIC) is toonaangevend producent op het gebied van polyetheen, polypropeen en andere geavanceerde thermoplastics, glycolen, methanol en kunstmest. De organisatie heeft vestigingen in Europa, Azië, het Midden-Oosten en Amerika en binnen al deze vestigingen zijn enorme hoeveelheden informatie en kennis aanwezig. Het doel van SABIC is om uiteindelijk wereldleider te worden als producent van chemische grondstoffen. Daarbij is het echter wel van belang gebruik te maken van een ECM-oplossing die op een efficiënte en professionele manier omgaat met al deze aanwezige informatie.


Jos Linden, Global Program Manager bij SABIC: “Op dit moment beschikt SABIC over verschillende oplossingen om documenten te beheren, maar vanuit strategisch belang is het goed om over te gaan op één gecentraliseerde ECM-oplossing. Daardoor kan informatie eenvoudig worden gedeeld en blijft belangrijke kennis bewaard. Bovendien kan er door middel van één centrale oplossing veel beter worden samengewerkt over de gehele wereld, wat voor ons als internationaal bedrijf van groot belang is.”


”Om die reden is SABIC op zoek gegaan naar een leverancier die een centrale ECM-oplossing levert”, vervolgt Jos Linden. “Tijdens deze zoektocht hanteerden we een aantal scherpe selectiecriteria waaronder: functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid, flexibiliteit, eenvoudige integratie met de aanwezige SABIC IT-systemen en –processen, toekomstige ontwikkelmogelijkheden, relatie met een leverancier, een goede klik met het bedrijf en total cost of ownership. OpenText ECM voldeed aan al deze voorwaarden en in het bijzonder de strategische alliance relatie met SAP en Microsoft SharePoint heeft ons doen besluiten met OpenText in zee te gaan. De implementatie van OpenText Content Server bij SABIC zien wij als één van de steunpilaren van Global Collaboration.”

Ingrid Bosman, Country Manager Benelux bij OpenText: “Wij zijn zeer verheugd over deze overeenkomst met SABIC. De Global Agreement maakt duidelijk dat de oplossingen zoals OpenText die levert, niet alleen breed kunnen worden ingezet, maar ook binnen een internationaal gevestigde organisatie globaal tot hun recht kunnen komen. Ook onze samenwerkingsstrategie met andere IT-leveranciers komt hierbij volledig tot uiting. Met deze wereldwijde strategische keuze die SABIC heeft gemaakt voor de OpenText ECM Suite zijn wij in staat ons partnership verder uit te breiden van een Europese naar een wereldwijde implementatie.”


Over OpenText

OpenText, toonaangevend leverancier van Enterprise Content Management (ECM) softwareoplossingen, helpt organisaties bij het beheren van hun zakelijke content en het genereren van meerwaarde hieruit. OpenText beschikt over twee decennia aan expertise ter ondersteuning van 100 miljoen gebruikers in 114 landen. In samenwerking met onze klanten en partners brengen wij toonaangevende Content ExpertsTM bijeen om organisaties te helpen bij het vastleggen en behouden van corporate geheugen, verhoging van de merkwaarde, automatiseren van processen, beperken van risico’s, compliance beheer en verbetering van het concurrentievermogen. Meer informatie is te vinden op www.opentext.com

Over SABIC

Saudi Basic Industries Corporation (SABIC) is een van de zes grootste petrochemische bedrijven ter wereld en is wereldwijd toonaangevend producent van polyetheen, polypropeen en andere geavanceerde thermoplastics, glycolen, methanol en kunstmest. SABIC realiseerde in 2009 een nettowinst van US$ 2,4 miljard met een omzet van US$ 27 miljard. De totale activa aan het einde van 2009 bedroegen US$ 79,2 miljard.

SABIC is onderverdeeld in de business units Chemicals, Polymers, Performance Chemicals, Fertilizers, Metals en Innovative Plastics. SABIC beschikt met zes eigen Technology & Innovation-centra in Saudi-Arabië, Europa, de VS en India over aanzienlijke onderzoeksfaciliteiten. De onderneming is in meer dan 40 landen ter wereld actief en heeft wereldwijd meer dan 33.000 medewerkers in dienst.

In Saudi-Arabië beschikt de onderneming over 19 wereldwijde fabriekscomplexen. Voorts produceert SABIC op wereldschaal in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en het Aziatisch-Pacifisch gebied. De totale productie van SABIC is gestegen van 35 miljoen ton in 2001 naar 59 miljoen ton in 2009.

Het hoofdkantoor van SABIC is gevestigd in Riyad. Het bedrijf werd in 1976 opgericht toen de Saudi-Arabische regering besloot om de koolwaterstofgassen die vrijkwamen bij de olieproductie, als belangrijkste grondstof te gebruiken voor de productie van chemicaliën, polymeren en meststoffen. De Saudi-Arabische regering bezit 70 procent van de aandelen van SABIC. De resterende 30 procent is in handen van particuliere investeerders in Saudi-Arabië en andere landen van de Samenwerkingsraad van de Golf.

Rate this post

Print Friendly