Nijmegen, 21 december 2010 – Aia Software, producent en ontwikkelaar van intelligente documentcreatie-oplossingen, heeft een OEM-overeenkomst gesloten met Circle Software, onafhankelijk softwarehuis gespecialiseerd in ECM-systemen. Deze overeenkomst stelt Circle Software in staat documentcreatie aan te bieden als standaardcomponent binnen het Verseon ECM-platform. Door de integratie van het ITP Document Platform in Verseon hebben gebruikers direct toegang tot geavanceerde documentcreatie- en managementfunctionaliteiten, zonder een nieuwe applicatie te hoeven opstarten.

De keuze van Circle Software voor ITP van Aia Software is gebaseerd op een zorgvuldige marktevaluatie. Raoul Coenegracht, Directeur van Circle Software en verantwoordelijk voor de productontwikkeling, licht toe: “We stonden voor een make-or-buy beslissing, omdat onze huidige documentcreatiefunctionaliteit niet meer paste bij de nieuwe generatie van Verseon. Omdat veel overheden al werken met documentcreatie-oplossingen, waaronder ITP van Aia Software, kregen we regelmatig de vraag of Verseon hiermee kon integreren. Daarom hebben we de keuze gemaakt een samenwerkingsverband aan te gaan met een best-of-breed leverancier die zowel technisch als functioneel goed aansluit bij onze eisen. De keuze voor Aia Software was weloverwogen. De technische architectuur sluit goed aan bij onze wensen en het is een gebruiksvriendelijke web-based oplossing met een goede performance, waarin gebruikers documenten gemakkelijk kunnen creëren en onderhouden. Nu kunnen we onze klanten toegang bieden tot een robuuste, schaalbare en flexibele oplossing voor documentcreatie die zich in de markt reeds bewezen heeft.”

Paul Dirven, CEO van Aia Software: “Het is onze strategie om het aantal OEM-overeenkomsten verder uit te bouwen. Wij zijn daarom verheugd met de overeenkomst met Circle Software. Zij hebben een goed track record binnen de overheidsmarkt, waardoor wij onze aanwezigheid binnen deze markt verder kunnen versterken. Door het ITP Document Platform in Verseon E-Suite te integreren, krijgt het totale aanbod meer toegevoegde waarde.”

Zaakgericht werken

Binnen de overheid is zaakgericht werken momenteel een speerpunt. Flexibele en geautomatiseerde documentcreatie is een belangrijk aspect van zaakgericht werken. Mede door de integratie van ITP met Verseon ondersteunt Circle Software multichannel documentcreatie, een voorwaarde voor geïntegreerde digitale dienstverlening.

Rate this post

Print Friendly