Four Pees, de exclusieve wereldwijde distributeur van PrintFactory, de softwaresuite voor het printen van banners, uithangborden en supergrootformaat prints, maakt bekend dat PrintFactory “HP Certified for Wide Format Printing JDF Exchange” is. Four Pees is nu een gecertificeerde partner van HP, dat onlangs is aangesteld als voorzitter van de Wide Format Workgroup van The International Cooperation for the Integration of Processes in Prepress, Press, and Postpress Organization (CIP4). Deze werkgroep moet open JDF-standaarden definiëren voor grootformaat printworkflows.

De bedoeling van het initiatief bestaat erin problemen op te lossen op het gebied van interoperabiliteit tussen web-to-print tools, productieapparatuur, RIP’s (Raster Image Processors) en DFE’s (Digitale Front-Ends), zodat deze optimaal kunnen samenwerken om grootformaat printworkflows te stroomlijnen en een hogere productiviteit te realiseren.

In het kader van de ontwikkeling van JDF-mogelijkheden en -specificaties voor grootformaat toepassingen implementeert HP een nieuw certificeringsprogramma om workflowoplossingen van partners te certificeren als “HP Certified for Wide Format Printing JDF Exchange”. JDF-workflowoplossingen met een HP certificering garanderen printserviceproviders dat deze naadloos met elkaar samenwerken. Dit stelt hen in staat eenvoudig een e-storefront of digitale storefront op te zetten om hun diensten te promoten en maximaal te profiteren van tools voor productieautomatisering om de kosten te verlagen en zich te differentiëren met geautomatiseerde CRM-tools (Customer Relationship Management). PrintFactory is een van de eerste oplossingen die door HP is gecertificeerd in het kader van dit nieuwe programma.

“De behoefte aan automatisering van grootformaat printworkflows wordt steeds groter door de toegenomen economische druk en de vraag naar snellere jobvoorbereiding”, zegt David van Driessche, Chief Technology Officer bij Four Pees. “PrintFactory heeft altijd al gefocust op het verhogen van de efficiëntie tijdens de voorbereiding, productie en afwerking van grootformaat jobs. JDF-ondersteuning in alle stappen van de workflow is een natuurlijke evolutie voor Four Pees. De HP certificering die we nu in de wacht hebben gesleept, toont aan dat automatisering geen verre toekomstmuziek is. Integendeel, de automatisering is onmiddelijk beschikbaar: PrintFactory gebruikers kunnen er vanaf vandaag gebruik van maken.”

Geavanceerde automatisering en integratie via JDF

Met Four Pees als alliantiepartner van HP om open JDF-specificaties en -mogelijkheden te definiëren voor grootformaat printen, is PrintFactory 4 een van de eerste softwaresuites die uitgebreide JDF-ondersteuning biedt voor op standaarden gebaseerde geïntegreerde productieautomatisering. Het genereert en ontvangt JDF-data op verschillende niveaus.

De PrintFactory Editor bereidt een job voor op de productie: tiles, ogen voor banners, boordsels van vlaggen, true shape nesting, kleurbewerkingen, vormbewerkingen enz. Het stuurt JDF-instructies direct naar de PrintFactory RIP of naar de volgende component van de workflow (bijv. RIP van derden).

De PrintFactory RIP ontvangt JDF-instructies en verwerkt een job volgens de ingesloten specificaties, zoals voor gestandaardiseerd/genormaliseerd printen.

PrintFactory biedt verschillende mogelijkheden om de meeste taken volledig te automatiseren en integreren met web-to-print- en MIS-/ERP-systemen. Dit gebeurt via JDF-gebaseerde registratie van elk van de processen, zodat jobs kunnen worden gevolgd in de flow.

PrintFactory ondersteunt het gebruik van JDF-gebaseerde templatebestanden voor variabele data printing, die kunnen worden gekoppeld aan de te gebruiken variabele data in de RIP.

Over PrintFactory

PrintFactory v4 is de meest complete productiesuite voor banner-, sign- en grootformaat drukwerk en stelt zijn gebruikers in staat om de manier van werken tot een niveau hoger te tillen. PrintFactory biedt alle tools voor jobvoorbereiding en bestandscorrectie die een professional zich maar wensen kan. De productie kan verhoogd en versneld worden en dit met een minimum aan afval en gegarandeerd schitterende resultaten.

Rate this post

Print Friendly