Breukelen, 13 december 2010 – In het jaar dat RCG 25 jaar bestaat, investeert het grafimediabedrijf uit Groningen opnieuw in kleurenprinters van Xerox. RCG grafimedia is de eerste in Nederland die heeft besloten de nieuwkomer in de iGen-serie aan te schaffen. De iGen4 EXP is een full colour digitale pers die RCG grafimedia in staat stelt haar klanten meer mogelijkheden in drukwerk te bieden door de hoge kwaliteit, stabiliteit en het onderscheidende afdrukformaat tot 66 cm. Ook heeft RCG meteen een Xerox 700 gekocht voor kleinere jobs, enveloppen of bijvoorbeeld jobs met tabbladen. De Xerox 700 is ook in te zetten als back-up voor de iGen. De aansturing van de machines wordt gedaan met Xerox Freeflow software.


RCG grafimedia onderscheidt zich naast het bieden van kwaliteit en snelheid door online oplossingen die klanten helpen bij het bestelproces. De productie van drukwerk is vaak de laatste schakel en klanten willen hierop steeds meer tijd winnen. RCG heeft daarom ingezet op een krachtig en nieuw internetportaal waar klanten snel en makkelijk bestellingen kunnen plaatsen en de drukproef al op het scherm kunnen zien. RCG grafimedia ziet zichzelf dan ook als dienstverlener. Jaap Rozendal, algemeen directeur van RCG: “Produceren kan iedereen, maar wij ontzorgen onze klanten liever volledig. Dat doen we bijvoorbeeld door voor franchisers de hele huisstijl in templates aan te bieden via de portal of een gepersonaliseerde marketingcampagne te verzorgen met XMPie software. Met gepersonaliseerd drukwerk wordt extra aandacht getrokken, waarna met een persoonlijke (QR) code meer informatie op het web te vinden is. De marketeer kan de resultaten meten en krijgt meer controle. Print en web versterken elkaar hier en wij zien de kansen hierin toenemen, niet alleen voor ons, juist ook voor onze klanten.”


RCG grafimedia werkt ook voor onderwijsinstellingen die voorheen de cursusmappen met tabbladen handmatig moesten scannen en kopiëren. Deze kunnen nu online worden samengesteld. Dit bespaart deze instellingen veel tijd en moeite. Door het toegenomen gebruik van internet strekt het werkgebied van RCG grafimedia zich bovendien steeds vaker buiten de regio uit.

Rate this post

Print Friendly