Capelle a/d IJssel / Leusden, __ December 2010 – Specialist in document management oplossingen Veenman en AFAS ERP Software slaan de handen ineen om hun gezamenlijke klanten en nieuwe afnemers nog beter van dienst te kunnen zijn. De twee bedrijven geven meteen een praktische invulling aan hun partnership in de vorm van een zeer gebruikersvriendelijke oplossing om met de door Veenman geleverde multifunctionals documenten rechtstreeks te scannen naar dossiers en toepassingen binnen AFAS. Voor bedrijven en instellingen die klant zijn bij beide leveranciers levert dit partnership concrete voordelen: de beschikbare hardware en software kunnen optimaal worden benut en de samenwerking tussen Veenman en AFAS zorgt ervoor dat zaken snel en goed kunnen worden opgepakt.

De integratie van de scanfunctie in de financiële administratieve processen kan nu direct plaatsvinden op de meest logische plek; direct vanaf de multifuctional. Hans van Dam, Marketing Manager bij Veenman: “Wanneer een gebruiker bijvoorbeeld een factuur scant, kan hij dankzij deze software op het display van de multifunctional kiezen waar hij of zij wil dat het digitale document in de ERP-software van AFAS terechtkomt. Via een paar vragen in een keuzemenu wordt de eindbestemming bepaald en meteen meta-data toegevoegd waardoor een document altijd terug te vinden is. Dat helpt gebruikers enorm om tijd te besparen, het voorkomt fouten, informatie is direct beschikbaar voor verdere verwerking en kan door meerdere collega’s eventueel zelfs gelijktijdig worden geraadpleegd. Kortom, een verademing voor gebruikers.”

Verbetering zonder investering

Jules Plevier, Partnermanager bij AFAS: “Dit is een goed voorbeeld van hoe wij ook door partnerships aan te gaan processen helpen te optimaliseren bij onze klanten. Om eenvoudig gebruik te maken van de scanfunctie naar de software van AFAS vanaf de multifuctionals geleverd door Veenman hoeven onze klanten niets nieuws aan te schaffen. Wij gaan hierdoor niet meer pakketten verkopen, maar het zorgt er wel voor dat onze klanten hun AFAS-oplossing beter kunnen uitnutten. Veenman is een partij die als totaalaanbieder heel veel systemen kan ondersteunen en van onze 11.000 relaties zijn er al behoorlijk veel ook klant van Veenman.

Partners die meedenken

Tijdens de AFAS-klantendagen (www.afasopen.nl) heeft Veenman in de praktijk kunnen demonstreren hoe eenvoudig het is geworden om vanaf de multifuctional documenten naar AFAS te scannen. Plevier: “De kracht van een gebruikersvriendelijke conversie van papier naar digitale documenten die direct in een digitale workflow worden opgenomen is daarmee in één klap tastbaar en inzichtelijk gemaakt.” Van Dam: “Op de dag van onze eerste gezamenlijke activiteit hebben al minstens tien bedrijven meteen een vervolgafspraak met ons gemaakt. Ik verwacht dan ook zeker dat Veenman meer bekend komt te staan als leverancier van totaaloplossingen en een partner die meedenkt. Al met al is dit weer een concrete stap in het proces waar wij in de afgelopen jaren al ver in gegroeid zijn van de pure hardwareleverancier die wij ooit waren naar de solution provider die wij zijn.”

Rate this post

Print Friendly