Onderzoek van het VIGC bevestigt dat PDF-bestanden aanzienlijk sneller worden geopend en gepreflight met de nieuwste versies van Enfocus PitStop Pro


December 2010 – Gent, België – Een recent onderzoek dat is uitgevoerd door het VIGC, een onafhankelijke Belgische organisatie die zich richt op de grafische markt, bevestigt dat de snelheid waarmee PDF-bestanden in Enfocus PitStop Pro worden geopend en gepreflight spectaculair is toegenomen in vergelijking met eerdere versies van de software. Klanten die de nieuwste versies gebruiken van de populaire tool voor het preflighten en bewerken van PDF’s, kunnen de tijd die nodig is om PDF-bestanden te preflighten halveren. Werken ze op een pc, dan kunnen ze deze tijd zelfs met een derde verminderen. Bovendien worden PDF’s ook aanzienlijk sneller geopend.


In de huidige veeleisende prepresswereld zijn printserviceproviders steeds op zoek naar manieren om hun productieprocessen te stroomlijnen om zo meer jobs te kunnen uitvoeren in minder tijd en met minder fouten. Preflighting tools zoals Enfocus PitStop Pro spelen een cruciale rol om de integriteit van PDF-bestanden voor drukwerk te controleren. Bovendien zorgen ze ervoor dat deze belangrijke taak aanzienlijk sneller wordt uitgevoerd. De afgelopen jaren is Enfocus blijven investeren in het verder verbeteren van de snelheid van zijn PitStop familie. De resultaten van het onderzoek dat onlangs is uitgevoerd door het VIGC (Vlaams Innovatiecentrum voor Grafische Communicatie) bevestigen dit en tonen aan dat de nieuwste versies van PitStop Pro een spectaculaire verbetering bieden ten opzichte van oudere versies. De verbeteringen gelden zowel wat betreft de tijd die nodig is om PDF’s te openen als de duur van het preflighten.


“Enkele klanten met oudere versies, zoals PitStop Pro 7 en 08, vonden dat Certified PDF bestanden trager werden geopend dan andere PDF’s. En voor sommigen nam het preflighten van PDF’s meer tijd in beslag dan ze hadden verwacht. We hebben rekening gehouden met deze feedback. De voorbije jaren hebben we veel tijd en middelen geïnvesteerd om de snelheid van PitStop Pro te verbeteren”, zegt Elli Cloots, Director of Product management bij Enfocus. “We vonden het echter belangrijk dat een onafhankelijke derde partij zou controleren of deze verbeteringen merkbaar zijn in de praktijk. Daarom hebben we ons gewend tot het VIGC. We zijn zeer tevreden met de resultaten van het onderzoek. Ze bevestigen onze interne tests. En het goede nieuws is dat klanten met oudere versies nu kunnen upgraden om te profiteren van de verbeterde snelheden.”


Conclusies van het onderzoek

Het VIGC heeft voor zijn onderzoek de verschillende versies van Enfocus PitStop Pro getest op verschillende platforms en met verschillende versies van Adobe® Acrobat®. Voor elke combinatie werden verschillende tests uitgevoerd. Elke test werd bovendien drie keer uitgevoerd.


De resultaten tonen aan dat de nieuwste versies van de software slechts 2 tot 3 seconden nodig hebben om PDF-bestanden te openen. In PitStop Pro 7 en 08 duurt dit 5 tot 6 seconden. Daarnaast was er in eerdere versies een aanzienlijk verschil in snelheid tussen het openen van een willekeurig PDF-bestand en het openen van een Certified PDF bestand. Dit verschil is aanzienlijk verminderd. Het onderzoek bevestigt ook dat de preflighttijd zelf spectaculair is verbeterd. Met recente PitStop Pro versies is de tijd die nodig is om een PDF-bestand te preflighten gehalveerd in vergelijking met de PitStop Pro versies 7 en 08. En op een pc gaat preflighten nog sneller: de preflighttijd is met een derde verminderd.


Upgradepad – tijdelijke aanbieding

Enfocus biedt zijn klanten een eenvoudig upgradepad, zodat ze kunnen profiteren van de verbeterde snelheid. Klanten die PitStop Pro 7.x gebruiken, kunnen tot 31 december 2010 upgraden voor de uitzonderlijke prijs van EUR 259. Vanaf 1 januari 2011 is deze upgrade niet meer mogelijk.

Rate this post

Print Friendly