Zaterdag 11 december is er een presentatie en discussie over LibreOffice, de recente afsplitsing van OpenOffice.org.

Cor Nouws, actief in de communities van LibreOffice en OpenOffice.org, zal een overzicht geven van de recente ontwikkelingen en met het publiek in discussie gaan over de toekomst en samenwerking met vrijwilligers en Oracle.

De presentatie vindt plaats in Utrecht, om 14:00 uur, tijdens de bijeenkomst van de Nederlandse Linux Gebruikers Groep, NLLGG.

LibreOffice zou je kunnen zien als de nieuwste loot binnen de ‘OpenOffce-familie’. Het wordt uitgegeven door The Document Foundation.

The Document Foundation is een onafhankelijke organisatie, opgezet door de vrijwilligers community uit OpenOffice.org, die niet langer afhankelijk wilden zijn van de ene hoofdsponsor, Oracle.

De eerste release kandidaat van LibreOffice is al verschenen.

Deze week is de start aangekondigd van een centrum voor vrije software in Brazilië, dat zich voornamelijk zal richten op de verdere ontwikkeling van LibreOffice. In Brazilië heeft LibreOffice, onder de naam BrOffice, 15 miljoen gebruikers.

The Document Foundation zet zich in voor het ontwikkelen van een grote internationale gemeenschap van ontwikkelaars achter LibreOffice.

Naast deze en andere positieve ontwikkelingen, zijn er natuurlijk ook vragen. Aan de hand van de recente gebeurtenissen, zal er worden ingegaan op kansen voor samenwerking en versterking.

Rate this post

Print Friendly