Amstelveen, 7 december 2010 – Data Matters, specialist in het opslaan, archiveren en beheren van data, heeft een overeenkomst gesloten met Scope Solutions, de Zwitserse leverancier van Archief Informatie Systemen (AIS). Data Matters is met ingang van 1 december vertegenwoordiger en implementatiepartner van Scope in Nederland, België, Luxemburg en de Scandinavische landen.

Scope Solutions AG, gevestigd in Basel, Zwitserland, is de leidende Europese leverancier van Archief Informatie Systemen. Klanten van Scope zijn publieke en privéarchieven van elke omvang, waaronder een aantal van de grootste en meest vooraanstaande archieven in Europa. Scope biedt IT-oplossingen op maat voor archiefbeheer en authentieke transfer van data uit documentmanagement-systemen. De uitgebreide softwarepakketten scopeArchiv® en scopeOAIS® ondersteunen gebruikers bij hun dagelijkse werkzaamheden en bestrijken het gehele werkproces, van toegang tot gebruik.

De door Scope ontwikkelde producten en oplossingen worden voornamelijk toegepast bij landelijke, regionale en lokale archieven en universitaire archieven. Scope (www.scope.ch) heeft ruim zestig klanten in de Duitstalige landen. Data Matters gaat nu de Scope producten en oplossingen verkopen en implementeren in Nederland, België, Luxemburg en Scandinavië.

Paul Schindeler van Data Matters: “We zijn erg blij dat we met dit partnerschap onze dienstverlening op het gebied van dataopslag en archivering kunnen uitbreiden. Scope is de toonaangevende leverancier van Archief Informatie Systemen en gezamenlijk kunnen we onze positie in deze dynamische markt verder verstevigen en uitbouwen.”

Over Data Matters

Data Matters is specialist op het gebied van hardware- en software-infrastructuur voor het opslaan, delen en ontsluiten van dynamische en statische data. Data Matters bestaat ruim negen jaar en heeft kennis en praktijkervaring opgebouwd in het ontwerpen en implementeren van infrastructuur ter ondersteuning van informatieprocessen.

Data Matters bestaat uit een klein team van enthousiaste, communicatieve en innovatieve specialisten, die als doel hebben om voor de klant een passende archiefoplossing te vinden, te implementeren en te ondersteunen. Data Matters levert oplossingen die schaalbaar zijn, gebaseerd zijn op open standaarden en rekening houden met de organisatorische en financiële mogelijkheden van de klant. Het kantoor van Data Matters is gevestigd in Amstelveen (KvK 34164869). Meer informatie is te vinden op www.datamatters.nl.

Rate this post

Print Friendly