Venlo, 2 december 2010 – Océ, toonaangevend leverancier in oplossingen voor het digitaal beheren en afleveren van documenten, meldde vandaag dat PostServis, een divisie van de Tsjechische posterijen en de grootste aanbieder in Tsjechië van hybride postservices, een tweede full-color inkjetproductieprinter Océ JetStream 1000 gaat installeren. Beide printsystemen – een in Ceské Budejovice en een in Brno – betekenen een aanzienlijke uitbreiding van het portfolio van PostServis in de markt voor transactie- en TransPromo-printen en dragen ertoe bij dat de Tsjechische posterijen hun leidende positie behouden in dit dynamisch groeiende segment.

PostServis blijft dienstverlening aan eindklanten verbeteren en optimaliseren

Het hybride postprogramma biedt een totaaloplossing voor bulkmailers van zakelijke correspondentie. De klant stuurt per e-mail een databestand naar een PostServis-centrum, waar het bestand wordt omgezet in een fysiek postdocument. Het centrum verzorgt het printen en het invoegen in enveloppen en stuurt de post onmiddellijk door voor bezorging. Het omgekeerde proces – het converteren van fysieke documenten naar elektronische vorm – is eveneens mogelijk. De klant kan ook evaluaties van de gescande documenten bestellen, zoals evaluaties van retourzendingen.

PostServis maakt al een aantal jaren gebruik van zwart-wit productieprintsystemen, hoofdzakelijk van Océ, en voornamelijk om zwart-wit transactiedocumenten te printen. Begin 2010 werd het printerpark van Postservis versterkt met de eerste Océ JetStream 1000 full-color inkjet web-fed productieprinter die in Tsjechië werd geïnstalleerd, en wel in Ceské Budejovice. Momenteel wordt de installatie van een tweede JetStream printer in Brno voorbereid. Beide printers betekenen een aanzienlijke uitbreiding van het portfolio van PostServis, waarmee deze printprovider zijn leidende positie in de markt voor transactieprinten versterkt en zich tevens kan richten op de nieuwe full-color TransPromo-toepassingen die de toekomst voor transactieprinten vormen.

Josef Kadlec, directeur van de divisie Hybride Post, over de redenen voor en de omstandigheden rondom dit besluit: “Met de installatie van deze Océ JetStream 1000 printers reageren we op nieuwe trends in het printen van documenten en gaan we over op de productie van TransPromo-documenten. Ons doel is tweeledig: onze klanten tevreden stellen en onze leidende positie in print- en envelopdiensten behouden.”

De Océ JetStream 1000 printer biedt vele voordelen

De Océ JetStream 1000 full-color web-fed digitale inkjetproductieprinter maakt gebruik van Océ DigiDot® drop-on-demand, piëzo-elektrische inkjettechnologie en inkten op waterbasis. De nominale snelheid bedraagt 1.010 full-color A4-pagina’s per minuut, ofwel zo’n 20 miljoen A4-pagina’s pagina’s per maand. Er kan dubbelzijdig worden geprint op de volledige breedte van de rol (520 mm). Het systeem is snel en rendabel in het printen van hoogwaardig zwart-wit en full-color (CMYK), met de mogelijkheid om uit te breiden tot 6/6-printmodus. Het is de ideale oplossing voor de productie van transactie- en TransPromo-documenten, maar ook voor het printen van reclamemateriaal, brochures, tijdschriften, boeken en vele andere toepassingen.

“We zijn verheugd dat er bij de Tsjechische posterijen binnenkort een tweede Océ JetStream 1000 in gebruik wordt genomen”, aldus Sebastian Landesberger, Executive Vice President, Océ Production Printing. “De Tsjechische markt biedt veel innovatieve mogelijkheden voor het snel printen van variabele data in kleur. De Océ JetStream 1000 is het meest compacte systeem in zijn klasse en heeft alles te bieden wat nodig is in de vorm van een schaalbare, krachtige, digitale printengine. Met een printsnelheid van 75 meter per minuut is de Océ JetStream 1000 perfect voor het Tsjechische postbedrijf en zijn klanten, aangezien het systeem gemakkelijk kan worden aangepast aan veranderende eisen.”

Kleurrijke toekomst voor productieprinten bij PostServis

Josef Kadlec: “Onze klanten tonen veel belangstelling voor de overstap naar TransPromo-printen, maar dat proces verloopt niet zo gemakkelijk. Samenwerking van beide zijden – de klant en de leverancier – is absoluut noodzakelijk met het oog op een optimale kwaliteit van de geleverde producten, ook wat betreft de opmaak van TransPromo-documenten. Op basis van de volumes van de momenteel geproduceerde en voorbereide opdrachten is een overschakeling van meer dan 50 procent van het printvolume naar TransPromo-toepassingen zeker mogelijk.”


Rate this post

Print Friendly