Softwarehuis Circle Software Group BV uit Eindhoven introduceert een nieuwe generatie software: Verseon 2.0. Verseon 2.0 maakt het mogelijk om altijd en overal digitaal te werken, te communiceren en alle informatiestromen ongeacht het kanaal te verwerken in één systeem. Belangrijkste verbeteringen zijn de gebruikersvriendelijkheid van de applicatie en aanpassingen om het profiel van de klant, diens lopende zaak en de afhandeling daarvan te digitaliseren en inzichtelijk te maken.

Met bestaande Verseon installaties is reeds een bewezen fundament gelegd om via de traditionele kanalen (post, e-mail en fax) zaaksgewijs te werken om producten en diensten te leveren. Momenteel gebruiken zo’n 100 klanten in Nederland en België, met name actief in overheid, onderwijs en (non)profit, het Verseon platform. Om de nieuwe softwareversie optimaal af te stemmen op de wensen van deze gebruikers hield Circle Software een uitgebreid klantonderzoek.

Gebruikersgemak

De resultaten wezen uit dat met name de gebruikersvriendelijkheid en aansluiting op zaakgericht werken verbeterpunten waren. Circle Software heeft deze punten flink aangepakt. Zo is het aantal muisklikken is teruggebracht naar hooguit 1, hooguit 2, per scherm, het zoeken naar informatie is vereenvoudigd en er zijn meer mogelijkheden voor personalisatie waardoor de gebruiker de applicatie kan aanpassen aan zijn of haar individuele wensen. Verder moderniseerde Circle Software de bestaande userinterfaces en ontwikkelde nieuwe webclients. Tevens is Verseon 2.0 uit te breiden tot een geïntegreerde suite voor multichannel dienstverlening met e-formulieren, een klantcontactsysteem en een digitaal loket voor klantcontact via Internet.

Zaakgericht werken

Voor wat betreft zaakgericht werken verbeterde Circle Software de zogeheten werkbakjes. Iedere geautoriseerde medewerker kan via deze werkbakjes de status en het zaaktype van een klant inzien, volgen en bijwerken. Ook de klant zelf kan dit traceren. Verder vereenvoudigt Verseon 2.0 het automatisch overnemen van waarden uit diverse bestanden (basisregistraties), waardoor een klantprofiel actueel en volledig in het systeem staat. Met name voor de overheid zijn deze toepassingen van belang in het kader van E-overheid en andere overheidsinitiatieven om de dienstverlening naar burgers interactiever en efficiënter te maken.

Infosessies

Circle Software lanceerde de nieuwe softwaregeneratie deze week tijdens haar jaarlijkse Relatiedag. Om Verseon 2.0 verder te introduceren bij haar klanten, organiseert Circle Software hands-on sessies op diverse locaties in Nederland.

Rate this post

Print Friendly