Uit onderzoek van InfoTrends onder 300 MPS klanten en 150 MPS aanbieders uit de VS en Europa blijkt dat het uitbesteden van printer en multifunctional infrastructuren leidt tot  een lagere verbruik van papier en toner. Daarnaast zal het verkoopkanaal veranderen. Deze ontwikkelingen hebben grote invloed op de markt van catridges en papier.  Volgens het onderzoek zal de omzet in supplies in 2014 afnemen met 2,6 miljard dollar in de VS en met  1,54 miljard dollar in Europa.

Volgens John Shane, directeur bij InfoTrends is er een sterke groei van MPS zichtbaar in de markt. “InfoTrends verwacht dat in 2014 28% van de Amerikaanse en 22% van de Europese markt voor kantoorprinters en multifunctionals zal worden ingevuld met MPS contracten. Dankzij dit onderzoek is er nu meer inzicht in de gevolgen van MPS op de omzet van supplies”.

MPS richt zich op het actief verlagen van kosten, milieu en verbeteren van de productiviteit. Als gevolg hiervan:

  • De toegenomen focus op het verminderen van het totale afdrukvolume en het dubbelzijdig afdrukken om milieu redenen heeft een verminderd papierverbruik tot gevolg;
  • Toner en onderdelen zijn onderdeel van een MPS contract waardoor tonerverbruik beter wordt beheerd en er minder toner door derden wordt verkocht;

Op basis van deze ontwikkelingen is de verwachting dat in 2014 de toner omzet in de VS met 10% afneemt en in Europa met 6%. De papier consumptie zal met 7% in de VS en 5% in Europa afnemen. Voor traditionele supplies business zullen de gevolgen groter zijn doordat de omzet voor een groter deel onder contract staat van de MPS leverancier.

Bron: http://www.infotrends.com/public/Content/Multiclients/MPSSupplies.html

(c) 2010 Docufacts


Rate this post

Print Friendly