Analyse: Xerox nummer 1 in Managed Print Services

Breukelen, 30 november 2010 – Xerox behoudt zijn leidende positie in Managed Print Services (MPS). Uit het recent uitgevoerde ‘Worldwide and U.S. Outsourced Print and Document Services Forecast and Analysis’* onderzoek van IDC, blijkt dat Xerox koploper is in de MPS-markt. Deze uitkomst is gebaseerd op de wereldwijde omzet in 2009.

Het IDC-rapport, waarin leveranciers worden beoordeeld en geanalyseerd op een aantal segmenten als MPS en Business Process Outsourcing (BPO), laat zien dat de wereldwijde inkomsten voor de MPS-markt in 2009 $7,78 miljard bedroeg, een groei van 8,1 procent. Xerox heeft met 48,5 procent het grootste marktaandeel. “Het grote marktaandeel van Xerox wordt toegeschreven aan het feit dat Xerox het traditionele MPS-aanbod uitbreidt van de kantooromgeving naar de repro en de virtuele (thuis) werkplek”, aldus Michael Orasin, research manager bij IDC.


Volgens IDC worden bedrijven, groot of klein, in staat gesteld om met behulp van MPS beter inzicht te krijgen in de kosten die samenhangen met de printkosten. Een goed uitgevoerd MPS-programma kan tot dertig procent kosten besparen, de productiviteit verhogen, ondersteuning bieden in de naleving van compliance en bijdragen aan duurzame bedrijfsvoering. Als marktleider in MPS is Xerox de eerste die Enterprise Print Services (EPS) aanbiedt. EPS is de eerste oplossing die bedrijven helpt hun documenten over de gehele printinfrastructuur te beheren, van kantoor tot repro tot virtuele werkplek. EPS biedt organisaties een compleet overzicht en grip op de gehele printinfrastructuur en ziet er op toe dat document-output voldoet aan zowel veiligheidsvoorschriften als budgettaire en duurzaamheidsdoelstellingen.

Rajiv Agarwala, directeur Xerox Global Services bij Xerox Nederland: “Bedrijven kiezen voor de MPS-dienstverlening van Xerox omdat we bewezen resultaten hebben op het gebied van kostenbesparingen en productiviteit. Ongeacht de grootte van een bedrijf, de geografische locatie of de huidige printleverancier.”

Onlangs is Xerox gepositioneerd als leider in IDC’s 2010 MPS MarketScape report**, daarnaast is Xerox in staat te profiteren van de groei van document outsourcing, mede door middel van het BPO-aanbod. Met ACS, onderdeel van Xerox, is het bedrijf nu wereldwijd marktleider als het gaat om businessprocessen en documentmanagement.


*IDC “Worldwide and U.S. Outsourced Print and Document Services Forecast and Analysis” Doc #224913, September 2010.

**IDC “IDC MarketScape: Worldwide Managed Print Services 2010 Hardcopy Vendor Analysis.” Doc # 222872, April 2010.

Rate this post

Print Friendly