Amsterdam/Breukelen, 24 november 2010 – The American Book Center (ABC) neemt morgen, tijdens een feestelijke opening op Thanksgiving Day, officieel de Espresso Book Machine (EBM) in gebruik. ABC is de eerste in Europa die de innovatieve boekprintmachine heeft aangeschaft. Hiermee biedt ze haar klanten de mogelijkheid om, onder het motto ‘klaar terwijl u wacht’, een niet-voorradig boek te kopen. De machine geeft niet alleen toegang tot de enorme database van On Demand Books met miljoenen digitale titels, het drukt, bindt en snijdt ook ad hoc en binnen luttele minuten het binnenwerk en de omslag van een beschikbare titel of een zelfgeschreven manuscript. De wachttijd voor een versgeprint boek duurt met deze machine net zo lang als het wachten op een versgezet kopje espresso.

Espresso Book Machine

De Espresso Book Machine bestaat uit een boekbindmachine gecombineerd met een printer, zoals bijvoorbeeld de Xerox WorkCentre 4112. Het is een volledig ge?ntegreerde oplossing waarmee boeken kunnen worden geprint, gebonden en getrimd en voorzien van full color omslagen. De EBM bij The American Book Center print in een paar minuten een boek van 300 pagina’s, voor een kostprijs van slechts 3 cent per pagina. De capaciteit van de machine is meer dan veertigduizend paperbacks per jaar.

Sales & service

Xerox kondigde recentelijk de samenwerking met On Demand Books aan en zal in de Verenigde Staten het systeem ook zelfgaan vermarkten, verkopen en leasen en met uitgebreide service ondersteunen. “Voor Europa worden op dit moment de mogelijkheden onderzocht, maar we sluiten een snelle marktintroductie niet uit”, aldus Patrick Bont, Business Manager Production Systems bij Xerox Nederland. “De markt van vraaggestuurde boekdruk wordt ondanks de digitale leestrends steeds groter, waardoor we erg veel belang aan deze innovatieve oplossing hechten. De betrokkenheid van Xerox bij dit systeem gaat echter verder dan het leveren van de geïntegreerde 4112 copier/printer alleen. Zo helpen wij – binnen het Xerox Profit Accelerator programma – retailorganisaties, boekwinkels, bibliotheken, universiteiten maar ook grafische ondernemers bij het volledig opzetten van een winstgevende on demand boekdrukservice.”

The AnyBook Award

Tijdens de feestelijke ingebruikname van de Espresso Book Machine maakt The American Book Center ook de winnaar bekend van The AnyBook Award. De verzamelbundel van de winnende inzendingen is het eerste originele werk dat op 25 november van de EBM rolt. De bundel zal die dag ook direct te koop zijn voor het aanwezige publiek.

Rate this post

Print Friendly