High Concept, ontwikkelaar van de softwareapplicatie voor documentcreatie SmartDocuments, heeft recent een grote Zweedse klant binnengehaald, ‘Länsstyrelsen’. Zweden is opgedeeld in 21 gewesten of ‘Länsstyrelsen’ die te vergelijken zijn met onze provincies. Bij deze regionale overheid werken in totaal 5.500 mensen. Daarvan gaan er nu 2000 met SmartDocuments werken. De bedoeling is om SmartDocuments snel verder uit te rollen binnen de organisatie.

Marco Drost, algemeen directeur van High Concept: “Länsstyrelsen heeft een selectietraject gehouden van een half jaar, waarbij 23 organisaties zijn uitgenodigd en uiteindelijk 5 hebben aangeboden. Daarbij kwam SmartDocuments als beste en meest economisch interessante standaardoplossing uit de bus. Vervolgens heeft men een half jaar uitgetrokken om onze software te testen en de consequenties te berekenen. Zo uitgebreid heb ik het in Nederland nog nooit meegemaakt. Maar in Nederland is men dan ook al bekend met de voordelen.”

Drost vervolgt: “Wij zijn heel blij met deze grote opdracht. In Zweden hebben we de afgelopen jaren hard aan de weg getimmerd en dit betaalt zich terug. Blij zijn we ook met het onderzoek dat Länsstyrelsen heeft uitgevoerd. Länsstyrelsen heeft namelijk een businesscase uitgevoerd naar de Return on Investment van SmartDocuments. Daaruit bleek dat bij Länsstyrelsen op documentcreatie alleen al een besparing van zo’n 90.000 uur per jaar gerealiseerd wordt door de implementatie van SmartDocuments. Dit komt overeen met 51 FTE. En hierbij is nog lang niet alle correspondentie meegeteld en is de besparing op het vlak van beheer en opslag in het Document Management Systeem zelfs nog buiten beschouwing gelaten. Wij wisten al dat met de implementatie van SmartDocuments in een organisatie direct tijd en geld bespaard wordt, maar het onderzoek van Länsstyrelsen heeft dat nu ook aangetoond.”

Rate this post

Print Friendly