Montreal, Canada – 23 NOVEMBER 2010 – Objectif Lune, wereldwijd toonaangevend in het ontwikkelen en in de markt zetten van oplossingen voor variabel afdrukken en workflow-automatisering, maakt vandaag de release van PlanetPress Capture bekend, een nieuwe technologie die gedigitaliseerde handtekeningen integreert in zijn workflow-productreeks.

PlanetPress Capture combineert twee bewezen technologieën: PlanetPress Suite, het paradepaardje van Objectif Lune, en de digitale pen- en papiertechnologie van Anoto.

Werkproces automatisch starten bij ondertekening papieren formulier

Digitale pen- en papiertechnologie kennen we al een paar jaar. Innovatief zijn de mogelijkheden die PlanetPress Capture biedt op het gebied van productie, automatisering en workflow. Bovendien profiteren gebruikers van de bekende flexibiliteit en het gebruiksgemak van PlanetPress Suite.

Anders dan bij andere oplossingen kunnen gebruikers van PlanetPress Suite het Anoto-puntenpatroon aanbrengen op specifieke gebieden waar een handtekening vereist is. Er hoeven dus geen patronen op de hele pagina te worden afgedrukt. Door de toepassing van patronen op specifieke gebieden kunnen documenten razendsnel worden afgedrukt, zodat er geen sprake meer is van vertragingen en andere karakteristieke problemen van deze technologie. Met het documentontwerpprogramma van de Suite kunnen patroongebieden ook worden toegevoegd aan bestaande bedrijfsformulieren.

Zodra een document is ondertekend, wordt de informatie opgeslagen in de pen. Als de pen vervolgens in zijn houder wordt gezet, wordt de informatie naar PlanetPress Suite verzonden, dat op zijn beurt weer het gewenste documentuitvoerproces kan opstarten, bijvoorbeeld afdrukken, e-mailen of faxen. Bovendien kan een digitale versie van het document worden geïndexeerd en gearchiveerd in een elektronisch documentbeheersysteem, zonder dat het gescand of verder bewerkt hoeft te worden. Het document is dus direct beschikbaar.

“Objectif Lune werkt al maanden aan deze technologie”, zegt Didier Gombert, CEO van het bedrijf. “We zijn er altijd trots op geweest dat we oplossingen ontwikkelen die organisaties helpen hun documentenstroom efficiënter te maken en hun productiviteit te verbeteren. Wij zagen direct welke voordelen het digitaliseren van handtekeningen zou kunnen bieden. We wilden een technologie creëren die zich werkelijk zou onderscheiden van de reeds beschikbare technologieën op de markt. PlanetPress Capture overbrugt echt de kloof tussen het digitaliseren van handtekeningen en het beheren van documentstromen.”

De afhandeling van documenten vertraagt vaak het proces, vooral wanneer ondertekening van een document een voorwaarde is voor vervolgacties, zoals het maken van een factuur. Met PlanetPress Capture en de digitale pennen van Anoto is het nu mogelijk een reeks bedrijfsprocessen te automatiseren, zodat, op het moment van ondertekening, vertragingen tot het verleden behoren en de productiviteit omhoog gaat.

Rate this post

Print Friendly