Breukelen, 23 november 2010 – Affiliated Computer Services, Inc (ACS), onderdeel van Xerox, heeft Spur Information Solutions (Spur) overgenomen. Spur is een belangrijke Britse speler in software voor parkeerhandhaving. De overname versterkt het brede dienstenportfolio van ACS binnen de transportsector. Spur zal voortbouwen op de bestaande technologische activiteiten van ACS in Europa binnen de transportsector, zoals het beheer van betaalsystemen voor parkeerterreinen en -garages. Het uitgebreide gemeentelijke klantenbestand van ACS in combinatie met de focus van Spur op parkeerhandhaving op straat, zal ACS in staat stellen te groeien, zowel in Europa als wereldwijd.

“De overname van Spur is een aanvulling op onze business en geeft ons wereldwijd de mogelijkheid betaalbare en flexibele parkeerdiensten aan te bieden die nog beter aansluiten op de behoeften van kleine tot grote steden”, zegt Dave Amoriell, Group President van de Transportation Solutions Group van ACS.

De software van Spur helpt lokale overheden bij het implementeren, beheren en controleren van lokale parkeercodes in hun gemeente. Dit omvat onder andere de verwerking van parkeerregelementen en -vergunningen door het verzamelen van parkeerovertredingen via handhelds. Parkeerwachten zijn in staat om draadloos de informatie te verzenden, inclusief GPS-coördinaten en digitale beelden van kentekens. Zij krijgen daarbij ook toegang tot real-time gegevens voor snelle en nauwkeurige parkeerhandhaving.

“Als onderdeel van ACS hebben we nu de mogelijkheid om onze dienstverlening wereldwijd uit te breiden en te verbreden naar gemeenten van verschillende omvang. Zo kunnen we de inwoners van die gemeenten de service bieden die ze verwachten”, aldus David Mitchell, Director of Operations van Spur Information Solutions.

Rate this post

Print Friendly