Breukelen, 11 november 2010 – In navolging van de groene ColorQube MFP, brengt Xerox nu twee ColorQube A4 kleurenprinters voor de desktop op de markt. De ColorQube 8570 is ontworpen voor het MKB met extra focus op kleurkwaliteit en milieu. De ColorQube 8870 biedt in de markt van kleurenprinters de laagste TCO (total cost of ownership) aan bedrijven met hoge volumes A4-printwerk op kantoor.

Beide printers printen in kleur en in zwart-wit, met een snelheid tot 40 pagina’s per minuut. Dit maakt ze uitermate geschikt voor kantoren die afhankelijk zijn van kleurenprints voor hun huisstijltoepassingen, waaronder brieven, offertes, rapporten en flyers, maar ook voor het afdrukken van dagelijkse documenten zoals e-mails en spreadsheets.

“Net als de vorig jaar geïntroduceerde ColorQube 9200 MFP, zijn de twee nieuwe ColorQubes op de eigen ‘vaste inkt’ technologie van Xerox gebaseerd. Daarmee zorgen ook deze twee machines voor minder schadelijke invloed op het milieu”, aldus Wim Harmsen, Business Manager bij Xerox Nederland. “Het cartridge-vrije ontwerp van de ColorQubes zorgt voor maar liefst 90 procent* minder afval in vergelijking met soortgelijke kleurenlaserprinters.” 

Milieuvriendelijk

Naast het EnergyStar label, bieden de milieuvriendelijke ColorQubes nog meer groene voordelen:

Earth Smart printdriver instellingen, zoals tweezijdig printen en het printen van conceptversies.

De mogelijkheid om te printen op verschillende media, waaronder gerecycled papier, zonder dat daarbij op kleurkwaliteit hoeft te worden ingeleverd.

De Intelligent Ready optie, waarbij de machine op basis van gebruikspatronen bepaalt of kan worden overgeschakeld naar een lage energie-modus als de verwachting is dat de machine minder wordt gebruikt.

Green Print software, die op basis van bepaalde verspillingskarakteristieken voor elke pagina bepaalt of deze moet worden afgedrukt of niet. Denk bijvoorbeeld aan een laatste pagina met alleen een URL, banner, logo of advertentie.

Bedrijven die zoeken naar mogelijkheden om hun CO2-uitstoot te verlagen, kunnen hun keuze onderbouwen met een onderzoek** waaruit blijkt dat de ColorQube 8870 tijdens zijn levensduur 30 procent minder energie verbruikt en een 30 procent kleinere carbon footprint heeft dan vergelijkbare desktop kleurenlaserprinters.

Flexibel prijsmodel

De ColorQube 8870 wordt aangeboden met een flexibel prijsmodel dat de kosten voor het printen van kleurenpagina’s aanzienlijk vermindert. Met het prijsmodel betalen bedrijven niet voor een kleurenafdruk, maar voor de hoeveelheid kleur op een pagina. Een document met een logo of een kleine afbeelding kost hetzelfde als een zwart-wit print. Voor documenten met een gemiddeld kleurgebruik, bijvoorbeeld een webpagina, wordt de helft van de kosten gerekend van een full-colour pagina van een laserprinter. Pagina’s met veel kleur, zoals brochures zijn in vergelijking met A4 laserprinterafdrukken lager geprijsd.

Naast het slimme prijsmodel bieden de nieuwe vaste inkt printers ook consistentie bij het afdrukken van kleur, ongeacht het medium dat wordt gekozen. De functies die daaraan bijdragen zijn:

Color by Words, een tool waarmee kleuren met behulp van zinnen worden veranderd. Hierdoor wordt het voor iedere gebruiker eenvoudiger om de gewenste kleuren te printen.

Adobe Postscript 3 en PANTONE goedgekeurde kleur-simulaties zorgen voor haarscherpe tekst en heldere kleurenafbeeldingen.

Uitgebreide kleurafstemmingsmogelijkheden en 2400 FinePoint afbeeldingskwaliteit, om afdrukken van hoge kleurkwaliteit te produceren.


Beschikbaarheid en prijs

De adviesverkoopprijs van een ColorQube 8570 begint bij €629,- en een ColorQube 8870 begint bij €2099,-. Beide printers zijn per direct beschikbaar.

Rate this post

Print Friendly