Onderzoeksbureau IDC: Managed Print Services markt heeft volume van € 3 miljard in 2014 mits organisaties kiezen voor productiviteit en efficiëntie

’s-Hertogenbosch, 11 november 2010 – Ricoh, leverancier van producten en diensten op het gebied van IT- en documentmanagement oplossingen, publiceert vandaag een door het internationale onderzoeksbureau IDC uitgevoerd onderzoek naar het verwachte marktvolume van Managed Print Services (MPS) in Europa in 2014. Een belangrijke conclusie is dat de behoefte om document-gerelateerde bedrijfsprocessen bij een gespecialiseerde externe partner onder te brengen, onverminderd zal blijven groeien. Naar verwachting de komende zes jaar met maar liefst € 1,1 miljard[1]. Dit groeicijfer onderstreept dat ondernemingen zich steeds bewuster worden van de potentie die MPS heeft om zich nadrukkelijk op de eigen kerntaken te kunnen focussen. [2]

MPS is een strategie die tegelijkertijd voorziet in kostenbesparing en productiviteitsgroei door alle documentgerelateerde processen bij een externe partij onder te brengen, waardoor de organisatie zich vollediger op de eigen kerntaken kan richten. Organisaties worden door de implementatie van MPS voor wat betreft document management volledig ‘ontzorgt’. Om hun concurrentiepositie te behouden, moeten ondernemingen anno nu constant letten op mogelijkheden om efficiëntie en productiviteit te verbeteren. De huidige crisis heeft kostenbesparende maatregelen alleen maar nog belangrijker gemaakt. Niet optimaal up to date zijnde bedrijfsprocessen zorgen ervoor dat de behoefte aan meer productiviteit bij Europese ondernemingen[3] blijft bestaan. Dit opent veelbelovende mogelijkheden voor MPS.

Momenteel is MPS bij 20 %[4] van Europese bedrijven met 500 of meer werknemers operationeel. Ricoh verwacht dat dit percentage de komende jaren gestaag verder zal groeien. Deze verwachting wordt onderstreept door het onderzoek waaruit blijkt dat efficiëntie en werknemersproductiviteit de belangrijkste aandachtspunten zijn in 2011. Dit zijn precies de twee terreinen waar MPS uitkomst kan bieden. Veel ondernemingen halen echter nog niet het maximale uit hun investering in MPS. Het onderzoek geeft aan dat succesvolle implementatie van MPS afhankelijk is van een combinatie van drie factoren: proces, mens en technologie. Dit zijn noodzakelijke voorwaarden waaraan moet zijn voldaan wil MPS de productiviteit laten toenemen en werknemers efficiënt met informatie laten werken.

“Het valt niet te ontkennen dat werkprocessen constant veranderen en dat regelmatige herziening ervan een cruciale rol speelt bij het maximaliseren van de efficiëntie van een onderneming,” aldus Alexander de Vroedt, business development manager voor managed mocument services. “Om ervoor te zorgen dat ondernemingen klaar zijn voor de toekomst, bieden wij een oplossing die verder gaat dan technologie. Zowel mensen als het proces worden erbij betrokken. Hierdoor zal niet alleen de productiviteit van een onderneming stijgen, maar ook de zakelijke waarde.”

Rate this post

Print Friendly