Eerste Nederlandse klant koopt Canon printsysteem via distributiekanaal van Océ.

Amstelveen/Venlo, 8 november 2010 – Canon en Océ hebben hun eerste gezamenlijke transactie met een Nederlandse klant afgesloten. Een Canon imagePRESS C6000 printsysteem voorzien van Océ PRISMA® software is via het distributiekanaal van Océ verkocht aan Printservice Ede. De transactie betekent een belangrijke mijlpaal in de cross-selling initiatieven van beide bedrijven in de huidige samenwerkingsfase op de weg naar een volledige integratie in de toekomst.

Gezamenlijke cross-selling initiatieven komen van de grond

In maart 2010 werd Canon, wereldwijd marktleider op het gebied van imaging oplossingen, de voornaamste aandeelhouder van Océ, toonaangevend leverancier in oplossingen voor het digitaal beheren en produceren van documenten. Sinds mei 2010 zijn de eerste stappen in de gezet om in de kernsegmenten het productportfolio van beide bedrijven te combineren en zo beider klanten een geïntegreerd pakket aan te bieden. Canon producten die gedistribueerd worden via de Océ kanalen, worden verkocht onder het merk Canon en betreffen de imagePRESS C6000 en C7000 series plus de imageRUNNER C5000 tot en met C9000 PRO series. Océ producten die worden aangeboden via de kanalen van Canon zullen later dit jaar worden verkocht onder het merk Océ, zoals de Océ VarioPrint® 6000 Ultra familie.

Een perfect koppel

Printservice Ede is al lange tijd een klant van Océ en heeft tal van systemen geïnstalleerd, waaronder de Océ VarioPrint 6000 en 2100 printsystemen plus Océ oplossingen voor technische tekeningen en display graphics. Het bedrijf opereert in de competitieve Nederlandse markt voor commercieel drukwerk en is altijd op zoek naar nieuwe technologische mogelijkheden waarmee het zijn klanten iets extra’s kan bieden. Printservice Ede verheugde zich over Canon’s acquisitie van Océ en het duurde dan ook niet lang voordat het bedrijf besloot tot aanschaf van de beste combinatie voor de toenemende behoefte aan hoogwaardig printen, te weten Canon hardware en Océ software.

“Wanneer je wind tegen hebt moet je harder trappen en daarbij is goed gereedschap het halve werk, dus hebben wij gekozen voor de ‘imagePRESS C6000′, daar kun je in vele opzichten harder mee vooruit”. aldus Printservice Ede-directeur Fred Feij. “Nadat men de Canon imagePRESS C6000 aan het werk zag, inclusief de kwaliteit in scherpte en register én het brede scala aan verschillende papiersoorten dat het systeem aankan, was het de klant snel duidelijk dat het voor dit segment de beste oplossing in de markt was”, vervolgt Jeroen Kruisweg, Canon’s Channel Director Professional Print. “Het bedrijf kan nu verschillende soorten grafische toepassingen verwerken met een hogere kwaliteit.” En ook Frank Huigen, Graphic Arts Director van Océ-Nederland, sluit zich bij de eerdere sprekers aan: “Océ-Nederland heeft een bewezen staat van dienst wat betreft commercieel printen in termen van oplossingen, toepassingen en mogelijkheden. We hadden alles in huis om deze ondernemer te ondersteunen bij zijn ontwikkeling en groei.” Tenslotte zorgde de uitstekende samenwerking tussen het Canon Business Center en de Production Printing-organisaties van zowel Canon Nederland als Océ-Nederland voor een op alle terreinen geslaagde integratie voor wat betreft deze eerste Nederlandse gezamenlijke transactie.

Over Océ:

Océ is wereldwijd een toonaangevende aanbieder van documentmanagement- en printsystemen voor professionals. Het ruime aanbod van Océ omvat printers en copiers voor kantoren, snelle digitale productieprinters en breedformaat printsystemen voor zowel technische documentatie als kleurendisplays.

Océ is tevens een toonaangevende partner voor de uitbesteding van documentmanagement. Wereldwijd zijn heel wat bedrijven uit de Fortune 500 en toonaangevende handelsdrukkerijen klant bij Océ. Het bedrijf werd opgericht in 1877 en het hoofdkantoor is gevestigd in Venlo, Nederland. Océ is actief in meer dan 100 landen en telt wereldwijd ruim 23.000 werknemers. In 2008 bedroeg de totaalomzet van het bedrijf € 2,9 miljard. Bezoek voor meer informatie over Océ de website www.oce.com. Océ staat genoteerd op Euronext in Amsterdam. Bezoek voor meer informatie over Océ-Nederland BV de website www.oce.nl.

Over Canon:

Canon is sinds de oprichting in 1937 een toonaangevend leverancier op het gebied van Digital Imaging en Informatie Technologie, voor zowel particulieren als bedrijven. De zakelijke activiteiten van Canon Nederland richten zich op twee duidelijk onderscheidende markten: Business Imaging (producten en diensten op het gebied van printing en document management voor kantoor- en professionele printomgevingen) en Consumer Imaging (foto- en videoapparatuur, printers, scanners, faxen en All-in-One’s). Wereldwijd telt Canon 3 regionale hoofdkantoren (gevestigd in Japan, Amerika en Europa) met in totaal 241 vestigingen. Dagelijks zijn hier meer dan 168.000 werknemers actief. Het hoofdkantoor van Canon Nederland N.V. is gevestigd in Amstelveen. Meer informatie over Canon Nederland is te vinden op

Rate this post

Print Friendly