Google  heeft een klacht ingediend tegen het US Department of Interior (DOI) omdat in het programma van eisen van de aanbesteding specifiek om Business Productivity Online Suite (BPOS) van Microsoft werd gevraagd. BPOS is de cloud oplossing van Microsoft voor de kantooromgeving. Het eisen van een specifiek product is alleen toegestaan indien er geen andere oplossingen beschikbaar zijn.Volgens DOI voldeden andere oplossingen niet aan de specifieke eisen voor unified e-mail en beveiliging.

Daarom specificeerde de DOI BPOS Federal. Dit is een speciale, gesloten en privaat gehoste versie van BPOS, een suite van Microsoft’s Exchange Online, SharePoint Online, Communications Online en Live Meeting.

Google is van mening dat haar online Google Apps for Government oplossing ook geschikt is voor de eisen welke door de DOI worden gesteld en eist dat DOI haar specifieke Microsoft eisen zal aanpassen. Indien de rechter de DOI gelijk geeft zal het voor Google moeilijk kunnen worden haar oplossing aan overheidsinstellingen te verkopen.

Meer info: ZDnet

Rate this post

Print Friendly