Amstelveen, 1 november 2010 – Canon Europe, wereldwijd marktleider in imaging solutions, voegt vandaag twee nieuwe 44-inch grootformaat kleurenprinters toe aan haar CAD/GIS assortiment. Het gaat om de imagePROGRAF iPF815 en de iPF825, twee nieuwe vijfkleuren grootformaat productieprinters. Beide modellen hebben een hoge printsnelheid en produceren prints met een hoge kwaliteit in zowel kleur als zwart-wit. Deze nieuwe printers zijn specifiek ontworpen voor toepassingen in de sectoren AEC (Architectuur, Engineering & Constructie), MCAD (Mechanisch CAD), EDA (Electronic Design Automation), GIS (Geografische Informatie Systemen) en voor productie van POS-materiaal (Point of Sale).

De imagePROGRAF iPF815 en iPF825 zijn opvolgers van de iPF810 en iPF820. De nieuwe modellen produceren op hoge snelheid grootformaat prints met een superieure kwaliteit en met levensechte kleuren. Daarnaast zijn ze uitgevoerd met een Accountingtool voor kostenregistratie, een Adminmodus, een grotere harde schijf, meer geheugenruimte voor bestandsverwerking en een verbeterde HP-GL/2 ondersteuning.

De Accounting tool voor het registreren van de kosten is een veelzijdige en belangrijke functie voor nauwkeurig beheer van opdrachtenlogs en andere informatie die gebruikers in staat stelt gegevens te verzamelen over printopdrachten en de printkosten nauwkeurig te berekenen. De ingebouwde Economy Print modus is ideaal voor het snel maken van proefprints en voorbeeldprints op grootformaat. Deze modus helpt de overall productiekosten zo laag mogelijk te houden en zorgt voor een vermindering van het inktverbruik.

De Adminmodus biedt mogelijkheden voor extra beveiliging, controle en efficiency in netwerkomgevingen. Beide printers zijn tevens uitgevoerd met maximaal 29 user inboxes die elk zijn beveiligd met een wachtwoord.

De harde schrijf heeft een capaciteit van 160 GB en daarmee twee keer zoveel opslagruimte als eerdere modellen. De schijf is uitgevoerd met een speciale functie voor het veilig wissen van gegevens. De iP815 en iP825 zijn ook voorzien van 32 GB geheugen, waarmee het werkgeheugen ten opzichte van eerdere modellen is verhoogd met 3 GB. Dit maakt het mogelijk grote printopdrachten nog efficiënter te verwerken. Beide modellen zijn voorzien van een USB 2.0 High Speed interface en een netwerkaansluiting. De iPF825 heeft een grote, draagbare opvangunit voor prints. De verbeterde HP-GL/2 ondersteuning betekent in de praktijk dat printopdrachten afkomstig van de meest populaire CAD-toepassingen nog efficiënter worden uitgevoerd.

De nieuwe 44-inch printers produceren lijntekeningen met een superieure kwaliteit, waarbij de minimale lijndikte 0,02 mm bedraagt. Met een resolutie van 1.200 dpi produceren de imagePROGRAF iPF825 en iPF815 prints met een hoogwaardige beeldkwaliteit. Beide modellen zijn in staat een A1-formaat kleurentekening met volledige dekking in 24 seconden te printen en maximaal 120 A1-formaat tekeningen per uur te produceren. Een A0-formaat tekening verschijnt in 45 seconden.

De dubbele papierrol op de iPF825 draagt bij aan een nog hogere productiviteit en flexibiliteit. Gaat het om het printen van een hoog volume, dan kunnen de twee rollen hetzelfde papier of twee verschillende typen printmateriaal bevatten.

De nieuwe printers hebben rondom een groter printvlak tot slechts 3,0 mm (0,12 inch) vanaf de rand en bij glossy/semi-glossy papier is randloos printen tot 42 inch mogelijk. Dit bespaart tijd bij de afwerking en de doorvoer van prints wordt verbeterd met een gemotoriseerd roterend snijmes dat het papier snijdt zodra de print is gemaakt.

Een kenmerk dat bij beide modellen zorgt voor een verdere verhoging van de productiviteit, is de hoge capaciteit ‘Hot Swap’ inkttank. Lege inkttanks kunnen worden vervangen voor nieuwe tanks, zonder de printopdracht te onderbreken. De modellen zijn uitgerust met 330 ml of 700 ml cartridges met matzwarte pigmentinkt en dye-inkt cartridges in de kleuren zwart, cyaan, magenta en geel.

“De 24-inch iPF650 en iPF655 en de 36-inch iPF750 en iPF755 zijn al uiterst succesvol en vertonen een groeiende populariteit in de CAD- en GIS-markten. Met de introductie van deze 44-inch modellen verbeteren we ons aanbod voor deze markten en bieden wij nieuwe, innovatieve kenmerken die de productiviteit optimaliseren en de inzetbaarheid vergroten. Door deze kenmerken te combineren met productieve functionaliteit, staan deze nieuwe aanwinsten in Canon’s assortiment grootformaat printers garant voor de hoogste printsnelheid, de hoogste nauwkeurigheid en meest veelzijdige toepassingen in de CAD/GIS en productieomgeving,” zegt Yuichi Miyano, Director Large Format Solutions bij Canon Europe.


De imagePROGRAF iPF815 en iPF825 zijn vanaf 1 november 2010 in heel Europa leverbaar.

Rate this post

Print Friendly