Hebt u zorgen over uw digitale strategie? U hebt de tools, maar weet u zich geen raad met het beheer van de content en de processen, ook al is u beloofd dat de tools die zorg uit handen zouden nemen?

Het is niet vreemd dat u in verwarring bent. En u bent ook niet de enige. Het vak van informatiemanagement is erg verspreid en divers. Elke subdiscipline (content, document, asset, records, data management om er maar een paar te noemen) heeft zo zijn eigen professionals, tools, methodieken en verenigingen.

Om een eind te maken aan deze verwarring werkt TIMAF (The Information Management Foundation) aan een raamwerk voor informatiemanagement. Elk jaar verzamelen wij voorbeelden en best practices in informatiemanagement van organisaties over de wereld.

Met ‘Information Management Best Practices – Volume 1’ publiceert TIMAF een verzameling van 19 best practices, geschreven voor en door internationale experts in informatiemanagement. Het brengt complexe modellen op een toegankelijke manier, met praktische richtlijnen voor dagelijkse problemen en vraagstukken.

Deze ‘Information Management Best Practices’-uitgave bevat 19 voorbeelden van organisaties als Microsoft, Hewlett-Packard, Motorola, Essex County Council, KPN, University of Washington, Wienerberger, Wereldbank, Telstra, Dublin Core Metadata Initiative, Harvard Business School en de Canadian Department of National Defense.

TIMAF lanceert deze publicatie op het internationale J.Boye 2010 Event in Aarhus (Denemarken) op 2 november. TIMAF bestuurslid Erik M. Hartman en enkele auteurs zijn aanwezig op de evenement en spreken daar over de verschillende aspecten van informatiemanagement in hun presentaties.

“Onafhankelijk van het type informatie dat u wilt beheren, dit boek maakt uw projecten beter.” • Bob Boiko, Washington University en redacteur van de TIMAF Best Practices editie

“De TIMAF organisatie bewijst haar toewijding door de lat voor informatiemanagement professionals nóg hoger te leggen. Zij hebben de autoriteiten in het veld bij elkaar gebracht om hun inzichten met ons te delen in praktijkvoorbeelden die zowel direct uitvoerbaar als universeel relevant zijn. Zelfs de meest ervaren professional leert iets op elke bladzijde van dit boek.” • Scott Liewehr, President CM Professionals

“Het is eerlijk gezegd de beste verzameling van praktijkvoorbeelden en oplossingen die ik ooit ben tegengekomen. Dit boek is van onschatbare waarde voor onze lezers. De artikelen zijn gedegen, praktisch en bevatten zinnige handreikingen om het beter te doen.” • Hugh McKellar, Editor in Chief KM World Magazine

Over TIMAF

The Information Management Foundation (TIMAF) is een initiatief van Erik M. Hartman, eigenaar van Erik Hartman Communicatie in Nederland en contentmanagement goeroe Bob Boiko, Senior Lecturer aan de University of Washington Information School. TIMAF vertegenwoordigt een groeiende community van academici, experts en professionals in informatiemanagement. Samen werken zij aan een fundament voor informatiemanagement door inzicht te bieden in de overeenkomsten in alle subdisciplines van informatiemanagement.

Rate this post

Print Friendly