Bible League gaat, als één van de eerste goede doelen in Nederland, fondsenwerven via de digitale nota. Bij de digitale nota ontvangen mensen digitale donatieverzoeken via internetbankieren.

“De digitale nota is een eenvoudig, overzichtelijk en veilig middel,” zegt Jos Snoep, directeur van Bible League. “Donateurs hoeven geen acceptgiro meer over te typen en kunnen met één klik betalen. We besparen bovendien op onze kosten, omdat we aan gebruikers van de digitale nota geen papieren mailing meer hoeven te sturen.”

De digitale nota is een service van ABN AMRO, ING en Rabobank. Rekeninghouders bij deze banken kunnen bij het bankieren via internet zelf de bedrijven en instanties aanmelden die hun nota’s digitaal mogen versturen. Bible League hoort daar binnenkort dus ook bij.

“We verwachten dat in de nabije toekomst steeds meer donateurs gebruik zullen gaan maken van de nieuwe geefmogelijkheid, vooral als zij bewust gemaakt worden van de voordelen,” aldus Jos Snoep.

“We hebben gekozen voor Bluem als onze service provider voor deze nieuwe dienstverlening. Bluem heeft al ruime ervaring met de digitale nota. Ook sluit hun systeem aan bij de software die we al gebruiken. We kunnen dus direct aan de slag!”

Rate this post

Print Friendly