Nieuwegein, 21 oktober 2010 – Autonomy, leverancier van infrastructuursoftware voor ondernemingen, kondigt aan dat Gartner, Inc. Autonomy heeft benoemd als de wereldwijde marktleider op het gebied van e-mailarchivering op basis van marktaandeel dat is gebaseerd op de totale software-inkomsten in 20091.

Volgens het Gartner rapport ‘Market Trends: E-mail Archiving Strong Growth Continues’ heeft Autonomy in de periode 2008-2009 een groei van 18,1 procent gerealiseerd en een marktaandeel in 2009 van 23,7 procent.

Over de vooruitzichten voor de e-mailarchiveringsmarkt zegt Gartner: “De e-mailarchivering softwaremarkt zag in 2009 een groei van 13,2 procent. Hoewel dit minder is dan het groeipercentage van 25,7 procent in 2008, is e-mailarchivering nog steeds één van de snelst groeiende segmenten van de softwaremarkt. Ondanks dat het economisch herstel en het succes van de dienstverleners de toekomstige groei zullen beïnvloeden, zullen gehoste oplossingen en een verbeterd aanbod van de grote on-premise e-mailarchivering softwareleveranciers moeten helpen om de groei van 23,0 procent in 2014 te realiseren.”

Autonomy’s uitgebreide archiveringsplatform, Autonomy Consolidated Archive, is een modulair, veilig en geïntegreerd platform dat klanten in staat stelt om dezelfde toonaangevende archiveringstechnologie in te zetten on-premise, cloud-gebaseerd, hybride of via een device gebaseerde aanpak. Autonomy’s private cloud-gebaseerde archiveringsoplossing blijft een indrukwekkende groei realiseren en beslaat momenteel 17 Petabyte aan data.

“Wij geloven dat Autonomy’s unieke meaning-based benadering van e-mailarchivering voor een belangrijk deel bijdraagt aan onze groei in marktaandeel”, aldus Mike Sullivan, CEO van Autonomy Protect, Enterprise Markt. “Autonomy’s mogelijkheid om geautomatiseerd de concepten en patronen te identificeren in de miljoenen e-mails, audio- en videobestanden die dagelijks door medewerkers van een bedrijf worden ontvangen en verstuurd, stelt hen in staat deze adequaat te archiveren en de inhoud eigen te maken. Door deze mogelijkheden te combineren met Autonomy’s zeer veilige en schaalbare private cloud, bieden wij bedrijven een ongeëvenaard platform met diverse mogelijkheden, waaronder early case assessment, eDiscovery, legal hold, records management en multichannel marketing toepassingen.”

1Gartner, “Market Trends: E-mail Archiving Strong Growth Continues,” by Sheila Childs and Alan Dayley, October 6, 2010

Rate this post

Print Friendly