Uitbreiding met Océ Arizona 550GT

De firma de Groot en Klein is al jarenlang een gerenommeerde onderneming als het gaat om het produceren van zeefdruk- en grootformaat digitaal printwerk. In het zicht van haar 50-jarig bestaan heeft de firma onlangs opnieuw geïnvesteerd in de toekomst.

De basis van de Groot en Klein werd in 1961 gelegd met de start van een zeefdrukkerij in hartje Amsterdam. Vanaf 1986 wordt hier gedrukt met louter UV-inkten; pionierswerk inderdtijd. In 1988 schafte het bedrijf haar eerste grootformaat printer aan en snel daarna volgde de aanschaf van meer groot formaat rollenprinters. Vandaag de dag biedt de Groot en Klein een breed scala aan applicaties aan. Niet alleen op het gebied van printing, maar ook in zeefdruk is men een gekend specialist; het grafisch bedrijf beschikt over drie enorme multi-color zeefdrukstraten tot een formaat van 165×265 cm.

De Groot en Klein biedt haar klanten totaaloplossingen. Zo levert men voor bijvoorbeeld het retailsegment de complete winkelinrichting inclusief wisselende reclame uitingen als borden, plafondhangers, spandoeken, lichtbakken, vloerstickers en voertuigbelettering. Dankzij deze brede dienstverlening en de kwaliteit en duurzaamheid van het gebodene kiezen grootwinkelbedrijven en ondernemingen als Albert Heijn, de Bijenkorf, Hema, DA drogisterijen, Coltex-Retailgroep en andere franchisebedrijven voor de producten van de Groot & Klein.

Beide eigenaren van de Groot en Klein, Alex Koopman en Jurgen de Groot, is er alles aan gelegen om voortdurend in te spelen op de snelle ontwikkelingen in de printwereld. “Zo hebben we recent een Océ Arizona 550GT aangeschaft. We hadden al een Océ Arizona 250GT voor het beprinten van onder meer plaatmateriaal, maar omdat de bestaande Océ Arizona printer een flinke impuls heeft gegeven aan het aantal klantopdrachten werd er gezocht naar een mogelijkheid om de bestaande productiecapaciteit verder op te voeren. Een voorwaarde daarbij was dat we de fotografische kwaliteit van de bestaande Océ Arizona 250GT konden behouden. Dankzij de nieuwe machine kan een productiesnelheid worden gerealiseerd van ruim 60 vierkante meter per uur. Bovendien beschikt de Arizona 550GT over de mogelijkheid voor het gebruik van witte inkt. Hiermee kunnen applicaties met een transparante of gekleurde ondergrond perfect worden beprint. Ean dat betekent weer een verdere uitbreiding van ons pakket”, aldus de tevreden eigenaren.

Met de nieuwe Océ Arizona 550GT printer in combinatie met de vele andere print- en zeefdruk mogelijkheden is de Groot & Klein volledig voorbereid op de toekomstige positieve ontwikkelingen in de markt voor grootformaat kleur applicaties. Het is dan ook logisch dat de heren Koopman en de Groot met vertrouwen uitkijken naar het 50-jarig bestaan van hun firma komend jaar.


Zeefdrukkerij De Groot en Klein gaat voor verdere groei met grootformaat digitaal printwerk
3.5 (70%) 2 votes

Print Friendly