PARIJS, 18 oktober 2010 – Canon Europe – marktleider in imaging solutions – en Océ hebben voor het eerst gezamenlijk hun producten en systemen gepresenteerd. Dat gebeurde op Canon EXPO 2010 in Parijs – de internationale technologietentoonstelling van Canon die eens in de vijf jaar plaatsvindt. Met deze gemeenschappelijke presentatie geven beide partijen uitdrukking aan hun samenwerking en introduceren zij het meest omvangrijke portfolio van productie- en grootformaat systemen voor de grafische markt. In maart werd Canon de grootste aandeelhouder van Océ en maakte zij bekend uit te willen groeien tot wereldwijd marktleider in de printindustrie. De integratie van beide bedrijven krijgt intussen gestalte, zowel op internationaal als regionaal niveau. Dankzij deze krachtenbundeling zijn Canon en Océ in staat klanten meer toegevoegde waarde te bieden en nieuwe technologieën op de markt te brengen.

De eerste stappen voor het bundelen van Canon’s en Océ’s productportfolio’s in Europa, het Midden-Oosten en Afrika worden nu gezet. Met als resultaat één geïntegreerd aanbod voor alle klanten. Als uitbreiding op de bestaande cross-selling activiteiten is de Océ VarioPrint 6000 Ultra-range het eerste Océ-product dat later dit jaar via de Canon kanalen wordt verkocht. Bovendien bieden Canon en Océ hun gecombineerde aanbod grootformaat systemen en ondersteunende media aan zowel bestaande als potentiële resellers aan. Doordat zij klanten een breder assortiment producten bieden, versterken beide partijen hun positie in de markt.

Océ verkoopt via haar kanalen al een aantal printsystemen van Canon. Tot de eerste verkochte Canon-producten behoort de imagePRESS-kleurenreeks, waaronder de imagePRESS C6000 en C7000, zoals in mei 2010 werd aangekondigd. Océ levert ook andere productieprinters van Canon, zoals de all-in-one zwart-wit imageRUNNER ADVANCE 8000-serie en de imageRUNNER ADVANCE C9000 PRO voor korte productieruns. Voor de kantoorsector introduceerde Océ Canon’s zwart-wit multifunctional imageRUNNER ADVANCE 6000 en de multifunctionele kleurenprinters uit de imageRUNNER ADVANCE C5000-serie.

In de Verenigde Staten en Duitsland heeft Océ inmiddels Canon-printsystemen via haar distributiekanaal verkocht, zoals de imagePRESS C6000- en C7000-systemen en imageRUNNER 8000.

Op Canon EXPO 2010 in Parijs zijn veel producten van Océ getoond. Zoals de nieuwste high-speed zwart-witpers, de Océ VarioPrint 6320 Ultra en Océ’s high-speed kleurenproductieprinter: Océ JetStream 1000. Ter completering van Canon’s aanbod grootformaat systemen werden ook Océ ColorWave 600 en Océ Arizona 550 XT gedemonstreerd. Canon en Océ hebben daarnaast ook oplossingen getoond voor productieworkflow, web-to-print- en variable dataprinting.

“Door de nauwe samenwerking tussen Canon en Océ kunnen wij onze klanten een breder productaanbod bieden”, zegt David Preskett, Professional Print Director van Canon Europe. “Wij hopen dat dit klanten inspireert de mogelijkheden volledig te benutten en hen het vertrouwen geeft nieuwe zakelijke kansen aan te grijpen. Beide bedrijven kunnen hen hierbij samen in elke fase de noodzakelijke ondersteuning bieden.”

“Wij zijn er trots op dat we klanten via onze kanalen Canon’s printsystemen kunnen leveren in combinatie met Océ PRISMA-software en ze zo de gewenste totaaloplossing kunnen bieden”, aldus Nick Klitsie, Vice President Business Group Office & Printroom van Océ Document Printing. “De samenwerking met de verkoopafdeling is een feit en wij zien met vertrouwen uit naar een verdere intensivering van onze samenwerking met Canon.”

Canon en Océ hebben zich tot doel gesteld klanten in staat te stellen producten van beide bedrijven te kopen. Hierbij bieden zij volledige sales en service ondersteuning in antwoord op de grotere eisen die aan professionele printoplossingen worden gesteld. Canon-producten die via Océ-kanalen worden gedistribueerd, voeren het merk Canon; Océ-producten die via Canon-kanalen worden aangeboden, worden verkocht onder het merk Océ.


Rate this post

Print Friendly