De markt van documentinfrastructuur voor de kantooromgeving is volop in beweging. Steeds meer eindgebruiker organisaties stappen over op Managed Print Services. Hierbij besteden zij de hele zorg rond printers, multifunctionals en de bijbehorende software, supplies en services uit aan één dienstverlener.

Branche volop in beweging

De voorspelling is dat medio 2013 25% van alle printer en multifunctional contracten gekoppeld zijn aan MPS. Deze marktontwikkeling heeft grote gevolgen voor de traditionele verkoopkanalen van hardware, software, onderhoud en toner. De markt verschuift van transactionele verkoop naar recurring all-in services. Een totaal ander bedrijfsmodel.

Onderzoeksbureau Photizo voorspelt dat in de VS dat 50% van de dealers het niet zullen overleven indien ze niet adequaat inspelen op deze ontwikkelingen. Daarnaast is er een duidelijke trend dat IT bedrijven die Managed Services bieden ook Managed Print Services beginnen aan te bieden, naast Managed Desktop en Managed Datacenter Services en zijn de bekende hardware leveranciers actief bij enterprise organisaties.

Multifunctionals worden steeds meer onderdeel van hybride, analoge en digitale, werkprocessen. Scannen, conversies en workflowkoppelingen worden steeds belangrijker. Hierdoor verschuift de DMU binnen inkopende organisaties naar de IT afdeling.

Nieuwe service oplossingen zorgen er voor dat apparatuur op afstand kan worden beheerd en geconfigureerd. Hierdoor kan de service organisatie veel efficiënter worden ingericht. Tellerstanden worden automatisch doorgegeven, toner kan tijdig en automatisch wordt besteld, storingen komen automatisch binnen bij de centrale supportdesk en kunnen telefonisch worden afgehandeld of preventief verholpen.

Het verkopen van 36 – 60 maanden MPS contract is een heel andere piece of cake dan de verkoop van hardware en software. Welke consequenties heeft dat voor uw marketing? Hoe benadert u de nieuwe DMU? Hoe gaat de beloningstructuur voor MPS er uit zien?

De meeste hardware leveranciers, waaronder HP, Lexmark, Oki, Xerox, Ricoh, Canon, Océ, Konica Minolta, Toshiba, Sharp hebben het concept van Managed Print Services omarmd en bieden ieder hun eigen portfolio aan het reseller kanaal of direct aan hun klanten.

Bent u op de hoogte van deze marktontwikkelingen? Bent u afhankelijk van de informatie en oplossingen van uw hardware leverancier of oriënteert u zich zelfstandig op de toekomst van uw onderneming?

Europese MPS Conferentie

Op 10, 11 en 12 november wordt in Barcelona de tweede Europese Conferentie gehouden over Managed Print Services. Indien u op de hoogte wilt blijven van de ontwikkelingen in uw branche is deze conferentie een absolute must. Deze conferentie wordt ook gehouden in de VS, Azië, Midden Oosten en Zuid America.

Op deze conferentie zijn de internationale experts van MPS aanwezig, wordt u geinformeerd over de laatste ontwikkelingen en leert u van praktijkervaringen en treft u leveranciers van MPS oplossingen voor het resellerkanaal, onder andere voor assessments en het remote beheren van de apparatuur van uw klanten (tellerstanden, toner, storingen).

Ga naar http://www.mpsconference.com/ voor meer informatie en om u in te schrijven. Docufacts is mediapartner en u ontvangt 10% korting met de code DF10.

MPSA

De Managed Print Services Association is een onafhankelijke organisatie die als missie heeft het professionaliseren en bevorderen van Managed Print Services. Leden van de MPSA zijn wederverkopers, eindgebruikers, aanbieders van software oplossingen, adviseurs en hardware aanbieders.

Een lidmaatschap van de MPSA is aan te bevelen voor iedere organisatie die zich professioneel bezig houdt  met Managed Print Services, Managed Document Services of Outsourcing van Document Services.

Ga naar http://www.youmpsa.org voor meer informatie en om lid te worden van deze onafhankelijke internationale branche organisatie. Word lid van MPSA en ontvang 15% korting op de MPS conferentie.


MPS Channel Update in Nederland en België

Indien u niet in de gelegenheid bent om deel te nemen aan de conferentie in Barcelona en u toch geïnformeerd wilt worden over de belangrijkste ontwikkelingen zal Docufacts, bij voldoende belangstelling, in het voorjaar van 2011 een bijeenkomst organiseren voor wederverkopers van MPS oplossingen. Wilt u op de hoogte worden gehouden?

Rate this post

Print Friendly