Amsterdam, 15 oktober 2010 – Basware, marktleider op het gebied van Enterprise Purchase to Pay oplossingen, heeft in het derde kwartaal van 2010 goede financiële resultaten geboekt. De netto-omzet groeide meer dan 7% ten opzichte van het derde kwartaal van 2009 naar €23 miljoen. De winst in het derde kwartaal bleef sterk met 3,4 miljoen euro en vertegenwoordigt 1,7% van de netto-omzet.

De sterkste groeiers voor Basware waren Connectivity Services en SaaS (Software as a Service), die een toonaangevende groei van 52% neerzetten ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, en verantwoordelijk zijn voor 11% van de netto-omzet. Door services aan te bieden die het mogelijk maken dat afnemers en leveranciers het purchase-to-pay proces kunnen automatiseren, heeft Connectivity Services 12 miljoen euro aan omzet in de komende twaalf maanden uitstaan. In 2010 groeide de Connecitivity Services tot op heden met 52,8%. Gedurende het derde kwartaal heeft Basware diverse overeenkomsten voor deze diensten gesloten waaronder een met Siemens die voor hun miljoen jaarlijkse facturen willen overstappen van een papieren naar een elektronisch factureringsproces.

“Het derde kwartaal van dit jaar ontwikkelde zich goed, met een winst die 14,7% van de netto-omzet vertegenwoordigt”, aldus Ilkka Sihvo, CEO van Basware. “Tijdens het derde kwartaal hebben we diverse deals voor Connectivity Services en SaaS gesloten die onze wereldwijde concurrentiepositie in de e-invoicing markt benadrukken en een solide basis voor 2011 vormen.”

Tot nu toe heeft 2010 sterke groei laten zien en een hoge winst van 8,5 miljoen euro – 11,5% van de netto-omzet vertegenwoordigt – een groei van 10,1%. Er is ook een sterke groei in de winst per aandeel en de netto-omzet (respectievelijk 26,3% en 10,4%), gesteund door een cashflow van 11,4 miljoen euro. De productverkoop groeide met 3,8%, en Basware’s eigen productverkoop nam toe met 10.6%.

Rate this post

Print Friendly