IT-serviceprovider kiest voor upgrade van systemen voor transactieprinten

Venlo, 14 oktober 2010 – Océ, een van ’s werelds grootste leveranciers op het gebied van digitaal documentmanagement, meldde vandaag dat Swiss Post Solutions een Océ JetStream® 1000 full-color inkjetprinter gaat installeren voor het printen van gepersonaliseerde kleurentoepassingen voor zakelijke klanten. Het bedrijf ziet aanzienlijke groeikansen voor deze transactietoepassingen en wil een belangrijke speler in de Zwitserse markt worden.

Swiss Post Solutions bedient outputmanagement van zijn klanten

Swiss Post Solutions, een divisie van Swiss Post, biedt services aan zoals mailshots, klantenkaarten, digitaliseren en scannen van documenten, post tussen kantoren, archivering, uitgebreide e-business-oplossingen en consulting. Tot de activiteiten van Swiss Post Solutions behoort het volledige outputmanagement voor klanten, met inbegrip van datavoorbereiding, printen, verpakken, geoptimaliseerde posttarieven en elektronische distributie. Digitaal printen vormt al 30 jaar een van de kernactiviteiten van Swiss Post Solutions. Tot de portfolio van flexibele, geïndividualiseerde vormen van klantcommunicatie behoren het traditionele transactieprinten, TransPromo/White Space-marketing en outputmanagement via diverse kanalen.

“Klanten staan in de startblokken”, aldus Thomas Estermann van Dialog Solutions

Thomas Estermann, directeur Technology Services Dialog Solutions/Document Output Unit: “De eerste klanten van Swiss Post Solutions staan al in de startblokken, klaar om TransPromo-printen te gebruiken voor hun bedrijfscommunicatie.”

Océ JetStream biedt klanten on-demand printen in kleur

Met behulp van de Océ JetStream technologie wil Swiss Post Solutions de nieuwste TransPromo-toepassingen voor zijn klanten realiseren, waaronder facturen met advertenties en illustraties in kleur en klantdocumenten met eigen huisstijl. Door on-demand printen in kleur te bieden hoeft het bedrijf geen stapels met offset voorbedrukte formulieren en documenten in voorraad te houden. Dure archivering is niet langer nodig omdat digitaal geproduceerde formulieren altijd up-to-date zijn, en het papiergebruik afneemt.

De Océ JetStream oplossing heeft tal van voordelen te bieden ten opzichte van concurrerende systemen. Het systeem beschikt over de snelste inkjetprintkoppen in de branche, waardoor maandelijkse volumes tot 20 miljoen pagina’s of 1010 DIN A4-pagina’s per minuut dubbelzijdig geprint mogelijk worden. De krachtige en veelzijdige mogelijkheden maken het systeem uitermate geschikt voor transactie-, direct-mail- en TransPromo-toepassingen. Bovendien kan het systeem worden uitgebreid met extra printkoppen voor zeskleuren printen. Met de bekroonde Océ DigiDotT inkjettechnologie kunnen gebruikers de outputkwaliteit optimaliseren aan de hand van de betreffende opdracht. De printbreedte van 51,5 cm en papierbreedte van 52 cm maken een breed scala van toepassingen voor full-color productieprinten mogelijk. De geïntegreerde Océ SRA MP controller biedt een snelle, ononderbroken workflow voor AFP/IPDS-datastromen die dikwijls vereist zijn in omgevingen voor transactieprinten en het printen van variabele data.

Markt enthousiast over Océ technologie

“Onze keuze viel op Océ technologie na uitgebreid overleg met bestaande en nieuwe klanten over de nieuwe oplossingen en de daarvoor bestemde orders in kleur”, zo meldt Estermann. “Een ander belangrijk punt van het evaluatieproces was het vroegtijdig betrekken van medewerkers.”

Kleurenproductie start deze maand

De kleurenproductie met het nieuwe en krachtige Océ JetStream 1000 printsysteem in het productiecentrum van Swiss Post Solutions in Härkingen (Zwitserland) begint in juni 2010. Binnen een jaar zal een tweede installatie volgen.

Rate this post

Print Friendly